Csendes gyilkos

2024.02.03. 19:42

Szörnyű tragédia történt: gyilkolt a szén-monoxid Vas vármegyében

Szombaton kora este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Torony településen, a Rohonczi utca egyik családi házában egy ember rosszul lett.

Vaol.hu

Az épületben hárman tartózkodtak, egyikük a fürdőszobában. A többiek arra lettek figyelmesek, hogy a lakás másik pontján megszólalt egy szén-monoxid-érzékelő. A fürdőszobában, ahol egy gázüzemű, vízátfolyós melegítő üzemelt, nem volt ilyen jelzőberendezés. A gyors beavatkozás ellenére az itt lévő ember életén már nem lehetett segíteni. A tűzoltók a helyiség átszellőztetését követően is magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak ki - tájékoztatta lapunkat közleményben a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A kis koncentrációban is halálos szén-monoxid akkor jön létre, ha zárt térben nyílt láng ég és nem megfelelő a levegő-utánpótlás. A tűz elhasználja a helyiség levegőjét, tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a szén-monoxid. Fontos, hogy a szén-monoxid-érzékelőket oda kell telepíteni, ahol nyílt lánggal működő berendezéseket használunk, gondoskodni kell az állandó és automatikus szellőzésről, nem elég néha kinyitni az ablakot. A megfelelő szellőzés mellett a fűtőeszközöket, vízmelegítőket évente egyszer célszerű szakemberrel ellenőriztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában