Baleset

2024.03.16. 15:35

Halálos lakástűz Kőszegen - Cserépkályha környezete, ruhák és berendezési tárgyak égtek - Újabb információkkal frissítve

A Hunyadi János utcába vonultak ki a tűzoltók.

Vaol.hu

Szombat délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kőszegen egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak. A Hunyadi János utcai családi házhoz egy járművel vonultak a tűzoltók. A ház nappalijában egy cserépkályha előtt lévő asztal, egy szekrény és egy tévé égett korábban, összesen körülbelül három négyzetméteren. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A házban lakó idős férfi halálát a tűz miatt keletkező füst okozhatta.

 A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében l tűzvizsgálat indult. A hasonló esetek megelőzhetőek, ha az éghető anyagokat és a tüzelőt nem tároljuk közvetlenül a fűtőeszköz mellett, és füstérzékelőt szerzünk be - közölte Mukics Dániel tűzoltó alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Előzmény: 

Tűz volt egy családi házban, Kőszegen, a Hunyadi János utcában. A cserépkályha környezete, ruhák és berendezési tárgyak égtek. A város önkormányzati tűzoltói eloltották a tüzet - közölte a katasztrófavédelem. 

Lapunk információi szerint a házban egy személy halálos füstmérgezést szenvedett.

További részletek hamarosan!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában