Meghibásodás

2024.04.04. 07:13

Motorolaj ömlött az útra több száz méter hosszan Szombathely határában - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szerdán este egy román rendszámú DAF kamion indult el a 86-os számú főút Szombathelyt elkerülő szakasza mellett egy parkolóból a Rozsnyó utcától, amikor nem sokkal később a Vépi úti körforgalomnál a kamion jelezte, hogy kevés a motorolaj a járműben. A sofőr azonnal félreállt, kiderült, hogy az olajszűrő törött el és a kamionból mintegy harminc liter motorolaj folyt el az előző több száz méteren. 

A helyszínre a rendőrök és a közútkezelő munkatársa is kiérkezett, majd elkezdték felitatni a veszélyesen csúszós olajat az útról. A munka ideje alatt rendőrök irányították a forgalmat, az egyik sávot le is kellett zárni. A kamion és a sofőr pedig a Csaba úti lehajtónál tartott kényszerpihenőt addig, amíg az alkatrészek megérkeztek a javításhoz.

Néhány hónappal korábban ugyanezen az útszakaszon állati belsőségek ömlöttek több száz méteren az útra egy kamionból, akkor is több órára le kellett zárni az egyik sávot a takarítás idejére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában