Ítélet

2024.04.25. 10:08

Magánterületre vitte a szemetet

Vaol.hu

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év 6 hónap -végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett- börtönre ítélt egy férfit. Kötelezte továbbá 276.751 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott 2022 nyár közepe és 2023. április 9. között – pontosabban nem meghatározható – időben az utcájában lakónak felajánlotta, hogy az ingatlanán található hulladékot elszállítja, és azokat egy hulladékgyűjtő telepre viszi. Ennek megfelelően a vádlott egy arra alkalmas, a nyomozás során ismeretlenül maradt járművel gépeket, televíziók műanyag borítását, bútorokat, bontott vezetéket és szigetelés nélküli hűtőket, bontott műanyagot és fakeretes ablakokat, továbbá hungarocellt, gumiabroncsot és fekete színű műanyag zsákban papírhulladékot, valamint gumiabroncsot szállított el hulladékgazdálkodási engedély nélkül. Az elektronikai hulladék mennyisége 1 m3 volt. A vádlott a veszélyes hulladékot is tartalmazó szemetet – az ígéretével ellentétben – egy magántulajdonban álló, a helyiek által „tuskós”-nak nevezett, füves területen helyezte el, a tulajdonosok és a bérlő engedélye nélkül.

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában