Válaszolt a kórház

2024.04.15. 17:42

Olyan súlyos a bántalmazott csecsemő állapota, hogy már nincs a szombathelyi kórházban

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

Fotó: © Cseh Gábor

Kedden a koradélutáni órákban közleményt adott ki a rendőrség az üggyel kapcsolatban. Mint írják, A rendőrségre 2024. április 9-én a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból érkezett bejelentés arról, hogy egy csecsemőt szállítottak be hozzájuk, akin feltehetően bántalmazásból származó sérülési nyomok láthatók.

A nyomozók a beszerzett információk alapján gyanúsítottként hallgatták ki a gyermek édesanyját, aki ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség miatt indult eljárás. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja az esetet és a sérülések keletkezésének körülményeit.

Előzmények:

Ahogy arról korábban beszámoltuk, lapunk információi szerint egy súlyosan bántalmazott csecsemőt ápoltak a szombathelyi Markusovszky-kórházban. Értesüléseink szerint a néhány hetes gyermek az elmúlt héten került a kórházba. A történtekkel kapcsolatban megkerestük a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették információinkat. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az esetet a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb információt nem állt módjukban adni.

Kérdéseinkkel megkerestük a szombathelyi kórházat is, ahonnan szintén választ kapott lapunk.

A Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház megkeresésünkre azt közölte, az érintett csecsemőt intézményük szakemberei a felvételt követően ellátták. Ápolását jelenleg már nem a kórház látja el, tekintettel arra, hogy állapota indokolttá tette további hatóságok és egészségügyi intézmények bevonását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában