Baleset

2024.04.05. 11:41

Szabálytalan biciklist ütöttek el Szombathelyen - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Pénteken délelőtt egy Mazda személyautó haladt Szombathelyen a Szent Márton utcában, ahonnét a sofőr balra, a Vörösmarty utcába akart kanyarodni. A lámpa zöldre váltott, úgy elindult a kocsisor, ahogy a Mazda is, és megkezdte a kanyarodást. A sofőr nem számított rá, hogy a mellette haladó kerékpáros, aki egyébként nem a kijelölt kerékpárúton, hanem a járdán haladt, hirtelen a gyalogátkelőhelyen bekanyarodik elé. A Mazda elütötte a kerékpárost, a biciklit az autó maga alá gyűrte. A kerékpáros elesett, de óriási szerencséje volt az idős nőnek, mivel nem sérült meg. A mentők a helyszínen megvizsgálták, de végül nem kellett kórházba szállítani.

A baleset miatt forgalomkorlátozás volt érvényben, a forgalmat rendőrök irányították, torlódás alakult ki.

A baleset okozásáért a kerékpáros hölgy elismerte a felelősségét és bocsánatot kért az autóstól. Az idős hölgy a baleset után nem tudta eltolni a rongálódás miatt a kerékpárját, de a Mazda vezetője felajánlotta, hogy a hölgyet és a kerékpárt is segít hazavinni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában