Fenyegetés

2024.05.13. 17:17

Öt vármegye összesen hat iskolájában, köztük Szombathelyen volt bombariadó hétfőn, nyomozás indult - fotók, frissítve

Hétfőn országszerte több helyen volt egy időben bombariadó: öt vármegye összesen hat iskolájában, köztük a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskolában és a Szombathelyi Neumann János Általános Iskolában zavarták meg a tanítást.

Vaol.hu

Forrás: Horváth Balázs

Információink szerint hétfőn reggel e-mailben érkezett a fenyegetés, miszerint valaki bombát helyezett el a Paragvári-iskolában. A rendőrök nagy erőkkel érkeztek a helyszínre és kiürítették az épületet. 

A csaknem 800 gyereket a közeli Agora MSH-ba vitték át, majd később onnan hazaküldték őket. Ezzel párhuzamosan a rendőrök átvizsgálták az iskola teljes területét, a környéket pedig lezárták, autóval és gyalog sem lehetett bemenni több környező utcába sem.

Ezt követően csakhamar érkezett a hír: a Neumann János Általános Iskolát is ki kell üríteni bombariadó miatt. Több száz diákot tereltek ki ebből az épületből is, akiket előbb az iskolától nem messze, egy zöldterületen helyezték el, majd átvitték őket az Aréna Savariába. Az iskola a közösségi oldalán kiadott közleményben leírták: az épület átvizsgálása során szerencsére bombát nem találtak.Emellett megköszönték mindenkinek, aki a gyermekeket enni- és innivalóval ellátták a várakozás ideje alatt. Ugyanis a diákok az iskolából semmit nem vittek magukkal, mindent a tantermekben hagytak.

Hétfőn nem csupán Szombathelyen borzolták a kedélyeket bombariadók: az országos sajtóban délelőtt egymást érték a hírek, melyek szerint több oktatási intézmény is ki kellett üríteni bombafenyegetettség miatt. Szegeden két, Nyíregyházán és Kulcson egy-egy iskolával kapcsolatban érkezett bejelentés.

Az esettel kapcsolatban megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát és a Szombathelyi Tankerületi Központot is. Megkeresésünkre az ORFK Kommunikációs Szolgálata elmondta: a bombariadók ügyében közveszéllyel fenyegetés miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál folyamatban van a nyomozás, azonban annak érdekére tekintettel nem áll módjukban bővebb tájékoztatást adni.

Korábban írtuk:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában