Idősek

2017.09.12. 14:55

Az időseké és a jólábúaké volt a hétvége Vassurányban

Az elmúlt hétvégén sem maradtak program nélkül a vassurányiak. Szombaton a focié volt a főszerep, vasárnap pedig az idősekre irányult a figyelem.

Civil Tudóítónktól

Szombaton 16. alkalommal versengtek a Jólábúak Kupán a vándorserlegért a foci kedvelői. A versenyt a Mozdonyvezetők Szakszervezetének szombathelyi tagcsoportja szervezi minden alkalommal, a focipályát és az öltözőt pedig a vassurányi önkormányzat és a Vassurányi Sportegyesület bocsátja a játékosok rendelkezésére. A „jólábúak” több településről neveznek és körmérkőzésekkel döntik el, hogy kié lesz egy évig a vándorserleg. Idén is több csapat versengett, és a Róka Metal csapata lett a győztes. A játék után jó étvággyal és jó kedvvel fogyasztották el a babgulyást, melyet minden évben a szervező Németh József, alias „Johnson” készít el a résztvevők nagy örömére. Az étel mellé kerül egy kis itóka is, persze jó hangulatú beszélgetés, szórakozás mellett.

Fotó: Horváth Nikoletta

Vasárnap délután az idősek felé fordult a figyelem. A vassurányi önkormányzat a helyi vöröskeresztesek segítségével minden szeptemberben felköszönti a falu idősebb lakóit. Nagy Attila polgármester üdvözölte a vendégeket, majd az óvodások, iskolások és a dalkör kedveskedett nekik műsorral, és két megható vers is elhangzott Számedli Cecília és Novák Ferenc előadásában.

Külön köszöntötték a falu két legidősebb lakóját – ők sajnos nem tudtak rész venni a programon – a 96 éves Faller Károlyné Annus nénit és Tompos Józsefet, aki idén töltötte be a 91. évét. A jelenlévők közül Kajcsos Istvánné, Ica néni és Lisztes Jenőné, Anika néni volta a rangidősek, mindketten 89 évesek. Rajtuk kívül külön köszöntötték még a leghosszabb ideje házasságban élő párt, Varga Lászlót és feleségét, Lipi Máriát. Ők 1959. június 27-én kötöttek házasságot. Minden időskorú kapott pénzt és a helyi lakosok által felajánlott ajándékokból nyerhetett a tombolán, ami természetesen ingyen járt minden résztvevőnek. A vöröskeresztesek szendvicsekkel, süteményekkel és innivalóval kínálták az időseket, a talpalávaló zenét pedig Farkas Károly szolgáltatta, sokan táncra is perdültek.

Novákné Udvardi Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában