Életmentő jelzést is tanultak

2024.05.13. 09:56

Játszva jó tanulni - Ovisoknál a vasi rendőrök

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai interaktív és játékos formában edukálták a szombathelyi ovisokat. A rendőrökhöz négylábú kollégájuk is csatlakozott, a kicsik legnagyobb örömére.

Csabai Bernadett

Rendőrkutya is látogatást tett a kicsiknél

Forrás: Facebook/Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Oldala

Egy szombathelyi óvodában jártak nemrég a rendőrség bűnmegelőzési és bűnügyi szakemberei. A gyerekeknek lehetőségük nyílt megismerkedni az egyenruhások tevékenységével. Egy napra igazi nyomozókká válhattak, a rendőrök sapkáját is felpróbálhatták. A bűnmegelőzés és a bűnügy munkatársai játékos feladatokkal, egyben értékes tudással is szolgáltak, hogy erősítsék a gyerekek biztonságérzetét - tudtuk meg közösségi oldalukról

A rendőrök egyenruhájának darabjait is felpróbálhatták a kicsik.
A rendőrök előadása az oviban - az egyenruha darabjait is felpróbálhatták a kicsik
Forrás: Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook

Betekintést nyerhettek a bűnügyi nyomozók munkájába, illetve a nemzetközileg elfogadott, néma segítségkérő mozdulatsort is megtanították nekik, amit arra az esetre találtak ki, hogy tudjanak jelezni ha bajban vannak, de nincs lehetőségük ezt szóban elmondani. A szórakoztató bemutatók után pedig megismerkedhettek egy négylábú rendőr is csatlakozott az ovis csoporthoz.

Életmentő jelzést is elsajátítottak az ovisok
Életmentő jelzést is elsajátítottak az ovisok
Forrás: Facebook/Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Oldala

Nemrég mi is készítettünk egy riportot Doriszról, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság újdonsült nyomkövető kutyájáról és a kiképzés menetéről, ez a cikkünk itt olvasható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában