felújítás

2017.10.12. 20:14

27 millió a nicki kultúrházra- 10 millióval kell beszállni az önkormányzatnak

Egy héten belül elkezdik a kultúrház felújítását, amely a tervek szerint jövő év szeptemberére el is készül.

Budai Dávid

Csorba József polgármester a kultúrház előtt Fotó: Nagy Jácint

 

Csorba József polgármester a kultúrház előtt Fotó: Nagy Jácint

A község önkormányzata a vidékfejlesztési programban kiírt pályázaton a kultúrház épületének külső felújítására, és fűtéskorszerűsítésére, valamint az épület külső szigetelésére nyert támogatást. Csorba József polgármester elmondta, a pályázat eredetileg csaknem 27,5 millió forintról szólt, amelynek az önrésze csaknem 7,5 millió forint lett volna. Végül 2,3 millió forinttal kevesebbet kaptak, mivel a pályázatnak azt a részét, amely az akadálymentesítésről és a térburkolásról szólt, nem ítélték meg nekik. Így az önkormányzatnak – ha az időközben végbement áremelkedést is beleszámítjuk – több mint 10 millió forinttal kell beszállnia a projektbe. A nem tervezett plusztköltségekre a forrást a jövő évi költségvetés terhére biztosítják majd. Időközben a beruházás elvégzésére pályázatot írtak ki, amelyre egyetlen ajánlat érkezett. Azt a képviselő-testület október 4-ei ülésén elfogadták. Jövő héten kedden adják át a vállalkozónak a munkaterületet. A kivitelező várhatóan 2018. szeptember 30-ig befejezi az épület rekonstrukcióját. Nemcsak azért fontos az október 17-én kezdődő felújítás, mert a kultúrház épülete ad helyet az orvosi rendelőnek, a könyvtárnak és a postának is, hanem azért is mert, a település közösségi terét az itt élők maximálisan kihasználják. Idén egymást érték a programok és ez így lesz egészen az év végéig.

- Évente három-négy alkalommal kicsinek bizonyul a kultúrház, és könnyen lehet, hogy helyszűkében leszünk a holnapi idősek napi ünnepségen is – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában