VÉP

2017.10.01. 09:00

Energiahatékonysági felújítások lesznek Vép legfontosabb épületein

Napelemek kerültek a tanügyi épületre és a lovardára, kicserélik a kollégium nyílászáróit – mindezeket az energiahatékonyság jegyében. Az ütemezés szerint jövő tavasszal végeznek a munkával.

Tóth Kata

Kicserélték a kollégium ablakait Fotó: Szendi Péter

Két energiahatékonysági felújítás valósul meg idén az FM DASzK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziumában, Szakközépiskolájában és Kollégiumában. Fotovoltaikus rendszerek kialakítására nyert forrást az iskola: vissza nem térítendő támogatásként 32 millió 163 ezer forintot kapott az intézmény. Ennek segítségével tudtak a tanügyi épületre 220, a lovardára pedig 48 darab napelemet feltenni, árulta el Hollósi Éva igazgató. Ugyancsak pályázaton nyert pénzből cserélték ki a kollégium nyílászáróit, megújultak a belső könyöklők és a külső párkányok.

Kicserélték a kollégium ablakait
Fotó: Szendi Péter

Most az „A” épületrész külső hőszigetelése és festése zajlik. Két energiahatékonysági felújítás valósul meg idén az FM DASzK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziumában, Szakközépiskolájában és Kollégiumában. Fotovoltaikus rendszerek kialakítására nyert forrást az iskola: vissza nem térítendő támogatásként 32 millió 163 ezer forintot kapott az intézmény. Ennek segítségével tudtak a tanügyi épületre 220, a lovardára pedig 48 darab napelemet feltenni, árulta el Hollósi Éva igazgató. Ugyancsak pályázaton nyert pénzből cserélték ki a kollégium nyílászáróit, megújultak a belső könyöklők és a külső párkányok. Most az „A” épületrész külső hőszigetelése és festése zajlik. Jóval kisebb így a jelenleg 153 tanulónak szállást adó épület energiaigénye. A munkálatok már egy ideje tartanak, lassan befejezésükhöz közelednek. A vissza nem térítendő támogatásból finanszírozott felújításnak több mint 137 millió forint az összköltsége. A szerződés szerinti befejezési dátum: 2018. április 5. A tervek szerint a pincétől a padlásig, teljes egészében leszigetelik az épület homlokzatát, födémjeit, tetőrendszerét, valamint kicserélik a nyílászárókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában