Évforduló

2017.10.17. 18:40

Ünnepeltek a celli evangélikusok és reformátusok is

CELLDÖMÖLK Megünnepelték a reformáció 500. évfordulóját Kemenesalján is. A helybeli református és evangélikus gyülekezeteket száz-százezer forinttal támogatta a jubileum alkalmából az önkormányzat.

Ölbei Lívia

Az evangélikus óvodásokat Gregorich Zsófia kíséri gitárral a Szentháromság téren Fotó: Gyuricza Imre

Az elmúlt hetek a reformáció 500. évfordulójának megünneplésével teltek a Kerekes Csaba lelkész vezetésével működő alsósági, a Rác Dénes lelkész vezetésével működő celli evangélikus gyülekezetben, valamint természetesen a Németh Tamás lelkész vezetésével működő celli reformátusoknál is. Az önkormányzat sem feledkezett meg a történelmi jelentőségű jubileumról.

Az evangélikus óvodásokat Gregorich Zsófia kíséri gitárral a Szentháromság téren Fotó: Gyuricza Imre

A város vezetői: Fehér László polgármester és Söptei Józsefné alpolgármester a képviselő-testület döntésének értelmében mindhárom gyülekezethez személyesen vitték el az önkormányzat elismerő díszoklevelét, valamint száz-százezer forint támogatást. Felvételeink a celli evangélikusok gyülekezeti napján, a Szentháromság téren készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában