Poetry

2017.11.16. 21:45

Akadt olyan, aki Petőfi Sándor versét angol nyelven szavalta

Ezen az angol nyelvű versmondó versenyen minden résztvevő, felkészítő tanár és a hallgatóság is nyert.

Pungor Csaba

Kalocsai Zoltán W.H. Auden költeményét szavalta. Jutalma arany fokozatú oklevél volt. Fotó: Szendi Péter

Kenn Nesbitt, Edgar Allen Poe mellett Petőfi Sándor költeménye sem hiányzott az angol versmondó versenyen, amelyet már tizedik alkalommal rendeztek meg tegnap, a Nyitra Utcai Általános Iskolában. Az eleinte a szombathelyi diákok számára meghirdetett megmérettetés mára megyeivé bővült a hatalmas érdeklődés miatt. Két kategóriában versenyeztek az alsós és felsős diákok. A minősítések kiosztásáért zsűri felelt: Wagner Anikó, az NYME-SEK angoltanári információs központ vezetője, Riffel Katalin és Duncan Martin angoltanárok, valamint W. Farkas László szinkrontolmács. A kiejtés mellett az előadás módját is nézték.

Kalocsai Zoltán W.H. Auden költeményét szavalta. Jutalma arany fokozatú oklevél volt. Fotó: Szendi Péter

- Az angol nyelv megismertetése mellett az idegen kultúrákra is szerettük volna a diákok figyelmét felhívni – mondta dr. Kalocsainé Magyar Éva intézményvezető. Hozzátette: annyira népszerű már a verseny, hogy több mint 80 fő jelezte részvételét. A megmérettetésre Ikervárról, Jánosházáról és Szentgotthárdról is érkeztek tanulók. Minden felsős versmondó arany vagy ezüst minősítést, valamint angol nyelvű könyvet kapott elismerésül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában