Advent

2017.11.23. 19:59

Biztonságban az adventi vásáron

SZOMBATHELY Kezdődnek a napokban az adventi programok, vásárok – a vasi megyeszékhelyen is. Az ilyen, tömegeket vonzó rendezvények terrortámadások célpontjai lehetnek – utánajártunk, hogy tartanak-e az itt élők egy esetleges terrortámadástól.

Pungor Csaba

Tavaly a berlini karácsonyi vásáron egy kamion hajtott a tömegbe, 12 ember halt meg. A német hatóságok másnap terrortámadásnak minősítették az esetet. Azóta még jobban ügyelnek a biztonságra a nagyobb rendezvények szervezői, szerte a világon. Budapesten megerősített rendőrségi jelenlétre kell számítani, és például beton terelőelemekkel biztosítják a fővárosi ünnepi vásárok nyugalmát. Szombathelyen is tapasztalhattunk már hasonlót. A Savaria karnevál idején több autóbusz vigyázta az emberek biztonságát. – Jobb félni, mint megijedni – mondta egy olvasónk, aki a karácsonyi díszekben gyönyörködött unokájával. Hozzátette: a főtér fekvése nagyon kedvező, hiszen szinte minden oldalról védve van az épületek által, de megjegyezte azt is, hogy az ördög sosem alszik.

A belvárosban felállított bódékba már pakolnak a kereskedők, ők egyáltalán nem tartanak terrorveszélytől. Véleményük szerint a vasi megyeszékhely maga a béke szigete, ráadásul túl kicsi célpont lenne.

Megkerestük a szombathelyi önkormányzatot is, hogy terveznek-e a karneválihoz hasonló óvintézkedéseket, azonban az ügyben nem kívántak nyilatkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában