vasi hölgy mesél

2017.11.03. 07:18

Helyzet van- Barcelonából jelentjük (videó)

Helyzet van – írta Barcelonából a szombathelyi Angyal Réka, aki az őszi szünetet tölti a katalán fővárosban. Néhány órával azután, hogy csütörtökön kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot Carles Puigdemont leváltott katalán elnök és kormányának négy tagja ellen, akik nem jelentek meg a madridi bíróságon, felbolydult Barcelona.

Vas Népe

A szombathelyi óvónőnek – aki négy évvel ezelőtt Erasmus-ösztöndíjjal egy szemesztert a barcelonai egyetemen töltött – a Diagonal sugárúton van a szállása. Mint írta, és mint az a mellékelt videóján is látszik, 22 órától dudáló autók vonultak a sugárúton. Az emberek az erkélyeken állva fazekakkal csörömpölnek, és ugyanígy tesznek a szállásuk alatt lévő étterem vendégei is. Néhányan petárdát durrogtatnak.

A négy társával Brüsszelben tartózkodó, leváltott katalán elnök és a bíróságon ma megjelent és letartóztatott volt kormánytagok ellen a vád: lázadás, zendülés és hűtlen kezelés. A barcelonai tüntetők így demonstrálnak a függetlenségpárti politikusok mellett.

Kiemelt fotónkon a leváltott katalán elnök is látható. Carles Puigdemont katalán elnök és Oriol Junqueras alelnök aláírja Spanyolországtól való elszakadásról szóló katalán függetlenségi népszavazást kiírását engedélyezõ dokumentumot Barcelonában 2017. szeptember 6-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában