Féhe

2017.11.30. 20:31

Krízisidőszakban nagy segítség az új autó

A tél mindig krízisidőszak, mind a hajléktalanok, mind pedig az őket gondozók számára. Az utóbbiak dolgát könnyíti meg az az autó, amelyet tegnap adtak át rövid sajtótájékoztató alkalmával a megyeszékhelyen.

Kovács Ágnes

 

A szociális alapellátások fejlesztését szolgáló projekt részeként két személygépkocsit szerezhettek be a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. (FÉHE) munkatársai. Az egyik autót, egy Dacia Dokkert, tegnap vehették át azok a kollégák, akik a krízis-időszakban a várost járják majd a Parkerdőtől, az oladi elkerülőn át a Domusig bezárólag. Két szociális munkás szolgálatosa van a FÉHE-nek, négyen járják a várost reggel 6-tól 22 óráig, hétvégén pedig éjfélig. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, miközben az elesettekről való gondoskodás fontosságát hangsúlyozta, megköszönte az ő munkájukat is. Németh Klára, a FÉHE ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a régi autó már nagyon elhasználódott, rengeteget futott, ideje volt a cserének. A FÉHE az a hajléktalanokat ellátó szervezet, amelynek akkor is el kell végeznie a feladatát, ha a hajléktalan olyan állapotban van, hogy sem a rendőrség, sem a közterület-felügyelet nem vállalja az elszállítását. Emiatt fontos a megvárásolt két autó. A járműt felmatricázták, az utcai szociális szolgálat zöld telefonszáma is rajta van, amelyen a lakosság bejelentést tehet, ha úgy kívánja a helyzet. A második autót tavasszal vehetik birtokba a kft. munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában