A jövő rendőrei

2017.11.28. 16:02

Sok végzős vágya, hogy rendőr lehessen!

Érettségi előtt álló fiataloknaknak tartottak nyílt napot a Rendészeti Szakgimnáziumban, ahol látványos bemutatókat nézhettek meg.

Pungor Csaba

Kropf Tamás főtörzszászlós a fegyverről tartott előadást, amelyet Laski Dániel, Káldy Lívia és Filipovits Mercédesz érdeklődve hallgatta. Fotó: Unger Tamás

Nyílt napot tartottak tegnap a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban, ahol a diákok és szüleik kaphattak bepillantást a tanintézmény munkájába. Megtudtuk, sokakat érdekel ez a szakma, sokan szeretnének manapság rendőrnek továbbtanulni. Közel ezer érdeklődő kapott felvilágosítást az intézmény működéséről, a hatóság munkájáról, valamint a felvételi eljárásról is. Perecz Gábor rendőr alezredes felméréséből kiderült, hogy a vasi érdeklődők mellett a legtöbb diák Zalából érkezett, de jöttek tanulók Győr-Moson-Sopron, Somogy és Baranya megyéből is.

Kropf Tamás főtörzszászlós a fegyverről tartott előadást, amelyet Laski Dániel, Káldy Lívia és Filipovits Mercédesz érdeklődve hallgatta. Fotó: Unger Tamás

Az elméleti ismertetőt követően a rendészeti iskola szakmai bemutatóira került sor. A lőtér volt talán az egyik legnépszerűbb helyszín, ahol a diákok kipróbálhatták az airsoft fegyvereket.

Filipovits Mercédesz, Káldy Lívia és Laski Dániel, a Savaria Szakgimnázium végzősei is izgalommal telve céloztak és lőttek, közben elárulták, hogy régóta az a vágyuk, hogy rendőrök lehessenek. Megjegyezték azt, hogy a mai világban a biztos munkahely talán az egyik legfontosabb kérdés. Hasonlóan vélekedett a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium negyedik osztályos tanulója Vincze Márk is, aki a biztos életpályamodell mellett a hivatástudatot nevezte meg döntése okaként. A 18 éves fiatalember gyerekkori álma valósulna meg, ha egyszer rendőrként dolgozhatna. Erdélyi Georgina kihívásként tekint a felvételire és megjegyezte azt is, hogy régóta tervezi, hogy jelentkezni fog. Édesapja viccesen hozzátette, hogy már megbékélt lánya döntésével és mindenben támogatni fogja őt.

A szállás, a kiállítóterem és a lőtér megtekintését követően a nyílt nap legérdekesebb része a baleseti helyszínelési és forgalomirányítási gyakorlati bemutató volt, amelyen keresztül testközelből figyelhették meg az érdeklődők, mivel a rendőrök élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában