egyetem

2017.11.06. 16:14

Vadásznak a hallgatókra – A SEK és cégek tartottak tájékoztatót

 A jövő szakembereinek szól az ELTE beiskolázási akciója. Tegnap a gépiparis tanulók ismerkedtek a lehetőségekkel.

Pungor Csaba 

fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

 

fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Zsúfolásig megtelt a szombathelyi Gépipari Informatikai Szakgimnázium tornaterme, ahol tegnap rendezték meg az ELTE Savaria Egyetemi Központ beiskolázási roadshow-ját. Több száz diák volt kíváncsi arra, hogy mit nyújthat a szombathelyi felsőoktatási intézmény, amiért érdemes lenne a vasi megyeszékhelyen folytatni tanulmányaikat. A rendezvényen nemcsak az ELTE, hanem több vállalat is képviseltette magát, hogy nagyobb áttekintést kapjanak a tanulók az oktatás mellett a munkahelyi követelményekről is.

– Magyarország legjobb egyeteméhez csatlakozott a Savaria Egyetemi Központ és a duális képzés sikerének köszönhetően a város, valamint a régióban működő vállalatok jövője is biztosított – mondta köszöntőjében dr. Puskás Tivadar polgármester.

fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

– A gépiparis diákok potenciális jelöltek az ELTE számára – mondta Kovács Péter, a SzMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium igazgatója. Hozzátette: egyre nagyobb az érdeklődés a helyi egyetemi képzések iránt. Két éve 19, tavaly már 26 diákjuk választotta a SEK-et.

fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Kovács Péter megjegyezte: a gépipariban a 2017/2018-as tanévben kilencven diákot iskoláztak be informatika szakon, ezzel nagyobb merítési lehetőséget biztosít a helyi felsőoktatási intézménynek.

– Fontos ez a rendezvényünk, mert az egyetemek vadásznak diákokra – fogalmazott dr. Németh István, rektorhelyettes.

fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

– Örömmel mondhatom, hogy nemcsak minőségi képzéseket ajánl oktatási intézményünk, hanem piacképes végzettséget, ELTE-s diplomát, a későbbiek folyamán pedig megélhetést nyújt számukra – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában