Előadások az elfogadás jegyében

2017.12.01. 20:24

A fogyatékkal élők világnapjához kapcsolódva tartottak rendezvényt a WSSZ-ban

Második alkalommal rendezték meg a Mi is itt vagyunk című gálát, ezúttal a Weöres Sándor Színház nagytermében.

SZMK

A világot jelentő deszkákon mutatta be produkcióját mások mellett a Micimackó Óvoda csoportja Fotó: Cseh Gábor

A fogyatékkal élők ellátását biztosító intézmények közül szinte mindegyik képviseltette magát az eseményen, ahol a foglalkoztatottak egyénileg vagy csoportosan mutatták be kulturális produkcióikat.

A világot jelentő deszkákon mutatta be produkcióját mások mellett a Micimackó Óvoda csoportja Fotó: Cseh Gábor

A gálaműsor elején Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere elmondta: másfajta gondolkodás kezdődött egy esztendővel ezelőtt. – A sportkoncepciónkban a fogyatékossággal élők sportja külön fejezetet kapott, vagy például idén a Tour de Hongrie prológján a kerekesszékeseknek külön versenyt hirdettünk. Úgy gondolom, hogy ez az irány lesz a helyes, ha a fogyatékosságal élőket bevonjuk a város mindennapjaiba, ünnepeibe, és rendezvényeire is meghívjuk őket – fogalmazott az alpolgármester. A világot jelentő deszkákon mutatta be produkcióját mások mellett a Micimackó Óvoda csoportja, felcsendült Beethoven Örömódája is, és volt, aki prózai előadásával aratott nagy sikert. A gála tavaly megfogalmazott célja változatlan: erősíteni a szakmaközi együttműködést a fogyatékkal élők ellátásával foglalkozó intézmények között. – A gála előtt nem volt olyan rendezvény a megyében, ahol lehetőség lett volna arra, hogy megmutassuk egymásnak, illetve az ellátottaknak, hogy mit is tudunk. Ez a fiataloknak, gyerekeknek egy jó lehetőség, nagyon jól érzik magukat, élvezik az előadást, úgyhogy azt gondolom, hogy ennek mindenképpen pozitív haszna van – értékelt Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A produkciókat háromtagú zsűri: St. Martin előadóművész, Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus és Török Gábor művészeti vezető értékelte, és természetesen a legjobbakat díjazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában