KÖRKÉP

2017.12.20. 15:19

Hat Vas megyei munkaadóval bővült a héten a feketelista

Decemberben 183, köztük hat Vas megyei foglalkoztató került a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feketelistájára. Az ok: nem jelentették be alkalmazottaikat, feketén foglalkoztattak.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Négy Vas megyei cég és kettő vasi vállalkozó neve került a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listájára decemberben. A vállalkozók között egy pornóapáti, egy pedig szombathelyi, a cégek között van egy lukácsházi és három szombathelyi.

Az esetekben közös, hogy októberben állapították meg a jogsértéseket, vagyis akkor volt a NAV-ellenőrzés, amely kiderítette, hogy feketén dolgoztatnak. Van eset, amelyik már októberben, van, amelyik novemberben lett végrehajtható, az biztos, hogy december közepén tették közzé a jogsértők névsorát adószámmal, telephellyel együtt. Két évig maradnak a listán a munkaadók, föltéve, hogy közben nem érik őket ismét feketefoglalkoztatáson. Ha igen, újra felkerülnek a listára, több ilyenre is van példa. A 4082 jogsértést soroló teljes listán összesen már 39 szombathelyi munkaadó szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában