SZOMBATHELYért

2017.12.08. 21:10

Húsz éve Vas megyéért: ünnepelt az egyesület

Huszadik születésnapját ünnepelte a Vas Megyéért Egyesület pénteken a megyeházán, ahol jövőbe mutató elő-adásokat hallhattak a vendégek. 

Cseszkó Tamás

Harangozó Bertalan kormánymegbízott is köszöntötte tegnap a jubiláló egyesületet Fotó: Szombathely.hu

Húsz év telt el azóta, hogy megalapították a Vas Megyéért Egyesületet. A szervezet fontos szerepet játszik a megye polgárosodásában, a civil szféra megerősítésében. Számos alkalommal terjesztenek fel helyi polgárokat kitüntetésekre, de a megyebál alkalmával átadott az Év Vasi Embere cím is hozzájuk kötődik.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott is köszöntötte tegnap a jubiláló egyesületet Fotó: Szombathely.hu

Az egyesület pénteken a megyeházán ünnepelt, ahol köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, a magyar Országgyűlés alelnöke. A politikus hangsúlyozta, az egyesület fontos szerepet tölt be a térség életében, értékteremtő munkájuk nagyban hozzájárul a megye kulturális és társadalmi életének színvonalához. A köszöntők sorához csatlakozott Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. A program előadásokkal folytatódott, V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Megyei értékek címmel beszélt a közönségnek Vas megye sokszínűségéről. A felsőoktatással kapcsolatban prof. dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese adott áttekintést, míg Kiss Katalin, az egyik vaskeresztesi vállalat igazgatója gazdasági témában értekezett. Az egészségügy sem maradhatott ki a rendezvény témái közül: prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház igazgatója adott áttekintést a jelenlévőknek. Zárszót mondott dr. Balázsy Péter, a főjegyző egyben a Vas Megyéért Egyesület elnöke is.

A rendezvényt követő állófogadáson pohárköszöntőt mondott prof. dr. Horváth Boldizsár, a Vas Megyéért Egyesület alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában