Nem csak a horgászok örömére

2017.12.04. 11:00

Központi támogatásból szépülhetett meg a Téglagyári-tó környezete

Pályázati forrásból szépülhet meg a csepregi Téglagyári-tó és környéke. Jelentős turizmusfejlesztési beruházás valósulhat meg. 

Cseszkó Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke és Vlasich Krisztián polgármester a fejlesztési tervekkel. Fotó: Csepregi Önkormányzat

- Csaknem 110 millió forint támogatást nyert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egyebek között Csepreg önkormányzatával együttműködve a Területi Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán. A csepregi beruházás mellett hét másik megyei állóvíz környezete újul meg.

A csepregi pecások nagy örömére a Téglagyári-tónál is fejlesztésbe fogtak annak érdekében, hogy a horgásztavak és a környezetük az idelátogatók rekreációs igényeit minél jobban kiszolgálják, rendezettebb körülményeket biztosítsanak a szabadidő eltöltéséhez, segítve a természetközeli állapotok kialakítását, törekedve azok megtartására.

A napokban Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere és Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke közösen tájékozódtak a Téglagyári-tavat érintő fejlesztésekről, majd Ágh Péter országgyűlési képviselővel meg is tekintették a beruházás helyszínét.

A kivitelezések tereprendezéssel kezdődtek, majd azt követően azokat a kényelmi, a komfortérzetet növelő eszközöket helyezték el, amelyek elősegítik a szabadidő kulturált, rendezett környezetben való eltöltését.

A tóhoz vezető utat döngölték, zúzottkővel borították, parkolóhelyeket alakítottak ki és egy fedett rendezvénytér is felépült. Új asztal és padgarnitúrák kerültek a területre, amelyből jutott fedett helyre, a tűzrakóhoz, de a tó körüli ösvény mellé is kerültek utcabútorok. A horgászhelyeknél időző sportbarátok családtagjai a csúszdás, hintás játszótérnél vagy a rendezvénytérnél tölthetik el idejüket a természet közelségében. A fejlesztések közé tartozik még egy fedett kerékpártároló, információs tábla a bevezető útnál, hulladékgyűjtő edények, valamint egy tábori WC is.

Az ünnepélyes átadás még várat magára, hiszen a tervek szerint tavasszal alakítják ki az akadálymentes horgászhelyet, amely magában foglalja a mozgáskorlátozottak horgászstégének kiépítését rámpával és biztonsági korláttal. Ennek ellenére a kilátogató kirándulók és horgászok is bátran használhatják a kihelyezett eszközöket, hiszen a műszaki terület átadás-átvétele már megtörtént. Vlasich Krisztián polgármester reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel a horgászok mellett a gyermekes családok részére is sikerült egy új közösségi helyszínt kialakítani, ahol kellemes körülmények között tölthetik majd el együtt, a család minden tagjával a természet közelében szabadidejüket.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke és Vlasich Krisztián polgármester a fejlesztési tervekkel. Fotó: Csepregi Önkormányzat

- Észak-Vas megye fejlődéséért dolgozunk, ennek bizonyítéka a mostani csepregi fejlesztés is – összegezte Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki emlékeztetett: a kormány kiemelt figyelmet fordít a horgászokra, megbecsüli a horgásztársadalmat. – Kívánom, hogy a megszépült Téglagyári-tó környezetében számos sikeres fogásnak örüljenek a horgászok, akik immáron még méltóbb körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek – összegezte Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában