Civil

2017.12.12. 11:24

Összefogással szervezik meg a várakozás heteit Vassurányban

Az advent időszakára a településen már november elejétől folyik a felkészülés, a munka, a műsorok összeállítása, megszervezése.

Civil Tudósítónktól

A helyi önkormányzat az iskolával, óvodával, helyi civil szervezetekkel, Vas Csaba atyával karöltve idén már hatodik alkalommal készül kulturális műsorokkal mind a négy adventi hétvégére. Közösen felállítják a templom előtti szép téren a falu betlehemi istállóját, feldíszítenek két kedves kis karácsonyfát és természetesen az adventi koszorút.

Fotó: Novákné Udvardi Hajnalka

A szombat délutáni szentmise után kezdődő rövid, színvonalas, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó népi hagyományokat felelevenítő műsor és gyertyagyújtás után finom forralt bor, forró tea és egy kis harapnivaló mellett – melyet a vassurányi önkormányzat finanszíroz – meghitt, vagy éppen vidám beszélgetéssel fejeződnek be ezek a délutánok.

Idén sem történik ez másképp, folytatódik a hagyomány. A következő, harmadik hétvége programja kiegészül egy karácsonyi vásárral, melyet vasárnap rendeznek helyi fiatalok a kastély udvarán. Több évtizedes múltra tekint vissza az iskolások karácsonyi ünnepsége, melyet az idén december 21-én tartanak a faluházban. Évről-évre színvonalas, szeretetteljes műsorral kívánnak áldott karácsonyt a falu lakóinak.

Talán sikerül a szervezőknek az elmúlt évekhez hasonlóan örömet szerezni, szívmelengető várakozást elősegíteni az erre nyitott vassurányiaknak.

Novákné Udvardi Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában