Körmend

2018.01.02. 20:44

Épülnek a honvédelmi sportközpontok

400 milliós honvédelmi sportközpont épül a városban. Lövészetet és küzdősportokat lehet majd gyakorolni a létesítményben.

Budai Dávid

A tervek szerint itt épül majd meg 400 millió forintból a körmendi honvédelmi sportközpont Fotó: Szendi Péter

Országszerte 16 városban – köztük Körmenden – épül honvédelmi sportközpont a 2018-as költségvetési évben. Bebes István polgármester elmondta, hogy a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium területén épül majd fel a sportközpont. A helyszínt a város javasolta, mivel az tűnt a legoptimálisabbnak, közel van a várkerti sporttelep és a belváros is, valamint a civil szervezetek mellett az iskola tanulói is használhatják a központot. Azt, hogy pontosan mikor kezdik az építkezést, egyelőre nem tudni, de a tervek már készülnek – tudtuk meg V. Németh Zsolt államtitkártól, a térség országgyűlési képviselőjétől, aki elárulta azt is, hogy mintegy 400 millió forintból egy tíz lőállásos lőtér, illetve egy 144 négyzetméteres, küzdősportok gyakorlására alkalmas létesítmény épül majd.

A tervek szerint itt épül majd meg 400 millió forintból a körmendi honvédelmi sportközpont Fotó: Szendi Péter

Az összesen 17,5 milliárd forintból megvalósuló programot a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, ami azt jelenti, hogy a hatósági ügyintézés és az engedélyek kiadása egyszerűsödik és gyorsabbá válik. A honvédelmi sportközpontok létrehozásának célja, hogy a sporttevékenységen keresztül a társadalom minél szélesebb rétegét vonják be a honvédelmi nevelés programjába, kizárólag önkéntes alapon. A program elsősorban nem a verseny-sportokat támogatja, hanem a fiatalok sport iránti érdeklődését hivatott fölkelteni, illetve ehhez kapcsolódva célja az egészségük megőrzése. A központok olyan sportágak gyakorlására adnak lehetőséget, amelyek a honvédelem szempontjából is hasznosítható tudást adnak.

A végső cél, hogy az ország mind a 197 járásában létrehozzanak egy hasonló sportközpontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában