Minden, ami bál

2018.01.30. 11:30

Ebben rázzák a vasi hölgyek az idei bálokban

A konzervatív és a modern stílus ugyanúgy megjelenik az idei báli szezonban, alkattól, életkortól függően választanak a hölgyek. Az „ász”, amely mindent visz: a charlestonruha.

Merklin Tímea

A ’20-as évek őrülete a legmenőbb, „legbulibb” most Szombathelyen, sok nő szereti nagyon a hosszú kesztyűt, a tollas fejpántot, imádnak rázni a rojtos, domborodó hasat rejtő ,fekete kombinévállpántos ruhákban, és imádják dobálni magukon a csomóra kötött gyöngysort, amely különben derékig érne. A ruhakölcsönzőből minden charlestonruhát kivittek már hétvégére, megint lesz két olyan bál, ahol a megfelelő zenére rophatják a táncot a régmúlt divatjának kedvelői.

Nagy Edit szerint fontos, hogy megtalálják a hölgyek az egyéniségükre szabott legjobb ruhát, ha kell, alakítással, kiegészítőkkel, tanács-adással. Hogyan tereljük el a figyelmet a túl nagy mellről? Olyan ruhával, aminek az ujja, válla vagy az alja hangsúlyozott. Mit tegyünk, ha túl lapos a hátsó? Nem a szűk ruha, hanem hátul ráncolt, loknis szoknya lesz a megoldás.

A báli megjelenés lehetőségeit keressük a vállfákon: az XS-től a 6XL-ig mindenféle méret van. Egy átlagos testalkatú (40-42-es) nőnek mit ajánl? Könnyű dűlőre jutni azzal, aki ismeri az adottságait, a színeit, mert vele őszintén lehet beszélgetni. Aki makacsul ragaszkodik egy előzetes elképzeléshez, amiről kiderül, hogy nem jön be, nehezebben jut el ahhoz a ruhához, ami neki jól áll.

A ruha szépít, de bombanőt” senkiből nem csinál”. A fekete kombinévállpántos hosszú ruha ferde szabása, mell alatti vágása (empire-vonala) eltereli a figyelmet a hasról, a dekoltázs kerül előtérbe, a vállakat, karokat kis szőrme boleróval lehet rejteni még a bál elején a pezsgős koccintáskor, belemelegedve az estbe aztán ez lekerülhet. A nude színű, csipkével díszített mini vöröseknek vagy fekete hajúaknak áll jól, és csak barna bőrhöz, fehérbőrűeknek kifejezetten nem ajánlatos.

Fotós: Nagy Jácint

A gyöngyszürke ezüsttel pliszírozott ruha azoknak való, akik visszafogottan elegánsak szeretnének lenni, nem nagyestélyi a hosszúsága, de nem is mini, ugyanakkor szexi, hiszen erősen dekoltált. A bál arra is alkalmat ad, hogy megmutassam, „én vagyok”, de arra is, hogy „nem én vagyok”, „más vagyok” mint a hétköznapokban, megmutathatom magamból Csipkerózsikát vagy a dögös vampot, aki máskor nem lehetek.

A zöld, pántos ruhát esküvőkre, lakodalmakba ajánlják, de bálba is el lehet benne menni.

Fotós: Nagy Jácint

A sötétkéket karra, vállra vetett boával, stólával, gyöngyökkel lehet bolondítani, őrzi a komolyságot a selyemmel szegett, azonos színű boleró. Akinek sok a dekoltázs, egy háromszög alakú muszlin- vagy csipkebetétet kaphat a kivágásba.

Fotós: Nagy Jácint

A felsőkből olyan alapon lehet választani, hogy mi a cél vele az est folyamán: ha valaki úgy érzi, nem elég szép a bőre, a válla, a karja nem vállalható, egész éjjel takarni kívánja, muszlin vagy csipkebolerót vegyen fel. Akinek csak arra kell, hogy legyen miben kilépni a hűvös éjszakába, például a báli erkélyre, szatén vagy szőrme bolerót ölthet.

A borvörös ruha – hátul hosszú muszlinnal – a vékony, táncos lábú hölgyek számára előnyös, szép magassarkú cipővel. A csillogó csipkéből szabott felsőrész mell fölött áttetszik, úgyhogy gondosan kell alá melltartót választani.

Fotós: Nagy Jácint

 

A legtöbb hölgy nem konfekcióméret, így sokszor alakra igazítják a ruhát, és megfelelő kiegészítőkkel látják el, akár strasszokat, gyöngyöket varrva rá, ha valakinek kevés az eleve adott dizájn. Ne feledjük: az igazi bombanő akkor robban, ha belülről ragyogó a megjelenés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában