szépkor

2018.01.27. 08:00

Kilencvenévesen is ellátja az állatokat

Molnaszecsőd kilencvenéves polgárát, Czál Józsefné Gueth Jolánt köszöntötte a hét elején a település vezetése.

Tersztyánszky Krisztina

Czál Józsefné Gueth Jolánt Szombathelyi Tamás polgármester köszöntötte. Fotó: Domján Andrea

Czál Józsefné Gueth Jolán néni kilencven évvel ezelőtt, 1928. január 22-én született. A molnaszecsődi asszonyt e szép életkor betöltése alkalmából köszöntötte Szombathelyi Tamás polgármester, aki elvitte Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait is emlékplakett formájában, amely a szépkorú polgárok iránti tiszteletet és hálát fejezi ki.

Czál Józsefné Gueth Jolánt Szombathelyi Tamás polgármester köszöntötte. Fotó: Domján Andrea

Jolán néni egyedül él, jó egészségnek örvend, a mai napig aktívan dolgozik a háza körül, és állatokat is tart. Elmondása szerint már kevésbé mozdul ki otthonról, és egyre kevesebb fiatal lakost ismer, de őt mégis mindenki ismeri és tiszteletben tartja, nagyokat köszönnek neki, ha meglátják a ház körül tevékenykedni. A polgármester elmondása szerint nagyon fontos, hogy tiszteljük az időseket, ahogy az országban, úgy egy kistelepülésen vagy kis közösségben is, hiszen az ő bölcsességük útmutató lehet a mindennapi éleben és a jövő felé tartó ösvényen. Sokat tanulhatunk tőlük, amit hasznosíthatunk egy település, egy közösség életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában