térfigyelő

2018.01.09. 15:57

Még több kamerával vigyázzák a rendet Sárváron

Az önkormányzat két éve határozta el Sárvár közterületi térfigyelő kamerarendszerének a bővítését – újabb kamerákkal bővült a rendszer.

Pajor András

A városban azóta tizenkét helyszínen csaknem ötven kamera segíti az önkormányzati vagyon megóvását, felügyeletét, továbbá a lakosság, a településen dolgozók, valamint a városba érkező turisták biztonság-érzetének növelését. 2018-tól újabb elemekkel bővült a rendszer. A Hild parkban hat, a Hegyközségi temetőben pedig tíz új kamera vigyázza a közrendet. A térfigyelők kihelyezésekor az önkormányzat kikérte a város rendőreinek szakvéleményét is, így mostanra Sárvár főútjainak mindegyik be és kivezető szakasza nyomon követhető. A közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetésével és kezelésével kapcsolatban a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal kötött együttműködési megállapodás alapján a felvételeket a rendőrség is felhasználhatja az intézkedései során. A sárvári rendőrkapitányság épületében is kiépítettek egy hozzáférési pontot a térfigyelő kamerák képeihez. A főutcán történt legutóbbi cserbenhagyásos gázolás elkövetőjének azonosításakor például nagy hasznát vette a rendőrség a kamerák képeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában