Csaknem ezer autó az LUK-nál

2018.01.29. 14:38

A parkoló belépő a 2018-as fejlesztésekhez: két csarnokkal bővül a gyár

Elkészült az LUK Savaria Kft. csaknem ezer férőhelyes parkolójának első üteme. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat a térség legnagyobb foglalkoztatójává vált.

SZMK

Nagy szükség volt a parkolási gondok megoldására. Fotó: Unger Tamás

Bár a megye számos településéről dolgozói buszjáratokat üzemeltetnek, sokan személygépkocsival járnak a munkahelyükre. Nagy szükség volt a parkolási gondok megoldására.

Eddig az Ipari út mindkét oldalán egymást érték a parkoló autók, miközben itt az átmenő forgalom is óriási. A nagyvállalathoz vezető úton főleg műszakváltáskor volt nagy a terhelés. Ezt enyhíti most már jelentősen, hogy elkészült az új parkoló első üteme.

Január 18-án 285 parkolóhelyet adtunk át ideiglenes használatra a munkavállalóink részére. Terveink szerint az első félév végére elkészül az összesen 925 személygépkocsi fogadására alkalmas parkoló, amely a vállalati buszoknak is megállóhelyet biztosít majd.

- tájékoztatott Pöröntő Andrea, az LUK Savaria Kft. kommunikációs specialistája.

Nagy szükség volt a parkolási gondok megoldására. Fotó: Unger Tamás

Egyelőre láthatósági karszalaggal segítik a dolgozók biztonságos átkelését az Ipari úton, a parkoló ugyanis a forgalmas út egyik, míg a gyár a másik oldalon helyezkedik el. Hamarosan azonban megépül itt egy úgynevezett középszigetes gyalogátkelőhely is.

A nagyvállalat ügyvezetője, Szigeti Tibor rövid avatóbeszédében elmondta: az, hogy a várost elkerülő út felüljárója és az Ipari út között megvásárolták ezt a csaknem három és fél hektáros területet, valamint itt két ütemben elkészül a csaknem ezer gépjármű fogadására alkalmas parkoló, fontos lépés a 2018-as fejlesztésekhez. Az idén ugyanis egyebek között egy termelő- és egy logisztikai csarnokkal bővül a gyár.

Az újabb beruházásoknak köszönhetően pedig ebben az évben további kétszáz fővel szeretnék növelni a dolgozók létszámát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában