filmet forgattak a gotthárdiak

2018.01.04. 18:44

Toldi Miklós nádasa a Hársas-tóhoz költözött

Kicsinek bizonyult a szentgotthárdi moziterem a Toldi ősbemutatóján. A gotthárdi ifjak Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeménye után ezúttal Arany János művét vitték filmvászonra.

Civil/ Horváth R. László

A címszereplő Császár Kristóf civilben – Nagy Lajos király zsoldosai között és a film ősbemutatója előtt a szentgotthárdi mozi bejáratánál Fotó: Horváth R. László

 

A címszereplő Császár Kristóf civilben – Nagy Lajos király zsoldosai között és a film ősbemutatója előtt a szentgotthárdi mozi bejáratánál Fotó: Horváth R. László

A film forgatása 2017 tavaszán kezdődött és a bemutató előtt egy nappal készült el végleges formájában.

A pótszékes filmvetítés előtt dr. Gömbös Sándorné, a produkció rendezője elmondta, a Gotthárd TV hathatós segítségével készült el a produkció.

- Sok barát és ismerős járult hozzá a film elkészítéséhez – hangsúlyozta a rendező. – A kosztümöket a celldömölki Soltis Lajos Színház adta kölcsön, az animációs képek a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban készültek, W. Horváth Tibor vezetésével.

A címszereplőt arról faggattuk, vajon milyen nehéz volt a malomkő. Császár Kristóf azt válaszolta, hogy „épp annyira volt nehéz, amilyen könnyen eldobta”. Akadtak váratlan pillanatok is a forgatás alatt: például miközben készültek a „nádas-jelenet” felvételéhez, egy busznyi gyerek jelent meg a Hársas-tónál.

Ágoston Gábor operatőr-vágó arról tájékoztatott, hogy a filmet az érdeklődők sorozatként kísérhetik figyelemmel, méghozzá a városi televízió műsorsávjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában