Kijáró

2018.02.24. 08:30

Bécs – Ingyenes korrepetálás

28 ezer diák veszi igénybe minden félévben az ingyenes korrepetálási lehetőséget az osztrák fővárosban.

Vas Népe

A tanulók a német nyelvi kompetenciák fejlesztése mellett angol nyelvből és matematikából is kérhetnek segítséget a szakképzett oktatóktól Fotó: Shutterstock

A város által finanszírozott, ingyenes korrepetáláson vehetnek részt az általános és középiskolás tanulók, valamint kihelyezett oktatóállomásokon kérhetnek segítséget, ha nehézségeik adódtak az otthoni tanulás közben. Ezek az állomások a város több pontján megtalálhatók, tanév közben hétfőtől csütörtökig 14.30 és 17.30 között tartanak nyitva. A felzárkóztató programot – amelyet mintegy 28 ezer osztrák diák vesz igénybe – minden félévben meghirdetik.

A tanulók a német nyelvi kompetenciák fejlesztése mellett angol nyelvből és matematikából is kérhetnek segítséget a szakképzett oktatóktól Fotó: Shutterstock

A tanulók a német nyelvi kompetenciák fejlesztése mellett angol nyelvből és matematikából is kérhetnek segítséget a szakképzett oktatóktól. A kétórás csoportos foglalkozásokon a diákok azt is elsajátíthatják, hogyan tudnak hatékonyan tanulni, valamint bepótolhatják az elmulasztott órák anyagát is. A program célja, hogy az osztrák diákok szüleik anyagi hátterétől függetlenül egyenlő tanulási esélyekhez juthassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában