Nemsokára kezdik a munkát

2018.02.22. 11:30

Hárommilliárdból újulnak meg Dél-Vas megye útjai

Mintegy 3,1 milliárd forintból, nagyrészt hazai forrásból cserélnek burkolatot Dél-Vas megye kilenc útszakaszán. Amint az időjárás engedi, kezdik a munkát, amelyhez türelmet kérnek a közlekedőktől.

Bakos Ágnes

Horváth László, a közútkezelő vasi igazgatóságának igazgatója, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a 7459-es számú út felújítás előtt álló szakaszánál számolt be a város és a térség útfelújításairól Fotó: Szendi Péter

Felmarják az aszfaltot, és két rétegben kerül új burkolat az érintett szakaszokra. Ahol kell, a szegélyt is javítják, és a burkolati jeleket is; a közlekedési táblákat cserélik, és lehetőség szerint a vízelvezetés javításán is dolgoznak – ismertette a munkákat Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója. Szentgotthárdon a Vörösmarty gimnázium előtt beszélt a felújításokról, hiszen Szentgotthárd több szakasszal is érintett a burkolatcserében. A gimnázium és a körforgalom között, valamint a benzinkút és a vasútállomás között is megújítják a 7459-es számú út egy-egy szakaszát.

Horváth László, a közútkezelő vasi igazgatóságának igazgatója, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a 7459-es számú út felújítás előtt álló szakaszánál számolt be a város és a térség útfelújításairól Fotó: Szendi Péter

A vasútállomásnál is dolgoznak majd: a 74328-as számú bekötőút, vagyis a Hunyadi buszállomás és az Ady utca közötti szakaszán cserélnek burkolatot. Ezekhez jön még a város saját beruházása és úgynevezett TOP-forrása, abból a Kossuth utca újul meg teljesen – fűzte hozzá Huszár Gábor polgármester. Hangsúlyozta, hogy a város fontos közlekedési csomópont, egyrészt az Őrség és a Vendvidék felől mintegy tölcsérként vezeti el a forgalmat, másrészt kelet–nyugat irányban is jelentős a közlekedés. A most felújítás előtt álló utak 1983-ban voltak teljesen felújítva, azóta kisebb javításokon estek csak át. Azt, hogy most elkezdődhet a fejlesztés, megköszönte V. Németh Zsoltnak. A térség országgyűlési képviselője összegezte: Dél-Vas megyében 3,1 milliárd forintból újulnak meg utak, ebből mintegy 2,4 milliárd forint hazai forrású fejlesztés, a többi európai uniós. Sorolta: érintett Vasvár, ahol a 74-es számú főúton két szakaszon dolgoznak majd. Körmenden a 8-as főút újul meg: a körforgalomtól a vasúti átjáróig, ennek része a városközpontban a gyalogos-aluljáró rendbetétele, valamint a Haraszti-patak felújítása is. Szintén megújul a Körmend–Ják–Szombathely összekötő út Felsőberkifalu vége és Nagykölked Ják felőli vége között. Érintett Jánosháza is, a 8457-es számú út városi szakaszán lesz felújítás, valamint a 87-es főúton Vasszécsenynél mintegy 2,6 kilométeren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában