in memoriam

2018.02.06. 18:23

Meghalt Dr. Varga Zoltán (1951–2018)

Szomorúan hallottuk a hírt: meghalt dr. Varga Zoltán sportigazgató, pedagógus, Vas megye és az ország sportjának elkötelezett híve. Sok száz embernek őszinte segítője, támogatója – legtöbbünknek csak így, egyszerűen: Varga Zoli.

Dr. Varga Zoltán

Több mint 30 évet dolgoztunk együtt. Kiváló munkatársaival megállás nélkül szervezte, irányította megyénk sportéletét. Széles körű szakmai és baráti kapcsolatokat alakított ki a társmegyékkel, de tisztelték és elismerték szakmai tudását, szervezői tehetségét a szomszédos országok sportvezetői és sportolói is. Mindig is állította, hogy a sport még a nehéz időkben is összekapcsolta a szomszédos népeket. Ezért a szép célért sokat is tett. Támogatta a vidék sportját, hiszen gyakran mondta: „a magyar vidék a sport igazi kincsesbányája.” Percre kész volt a megye sportjából, nem volt számára kellemetlen kérdés. Többször mondta: „Jó tudni, hogy Vas megye sok tehetséget és kiváló eredményeket elérő sportolót adott az országnak.”

Dr. Varga Zoltán

Méltóképpen ismerte el a sportolói, sportvezetői eredményeket. Kitüntetések egész sorát alapította és juttatta el jó kezekbe. Szeretett adni, elismerni. Többet adott, mint kapott. A sors gyakran volt hozzá mostoha. Nem panaszkodott. Bánatát legtöbbször magába fojtotta. Rajongott a családjáért. Imádta a sportot, ezen belül a labdarúgást. Maga is tehetséges labdarúgó volt. Látott és küzdött a pályán. Nem szeretett veszíteni. Ezt sokszor bizonyította az Orvos SC csapatában is. Valamennyi sportág sikerének őszintén tudott örülni.

Most, ezen az utolsó mérkőzésen mégis vesztesen hagyta el a játékteret. A túlerő, a kegyetlen sors győzött. Már nem kérdezi: hogy vagy, segíthetnék valamiben? És ebben a rohanó világunkban meg is várta a választ. Mindenkihez volt egy-egy kedves szava.

És már nincs többé. Nehéz ezt elhinni és felfogni. Marad az emlékezés, ami nekünk éltető erő.

Tisztelt dr. Varga Zoltán! Kedves Zoli!

Köszönet neked a sok évtizedes munkádért és az igaz barátságodért. Te nekünk hiányzol és hiányozni fogsz.

Szeretett megyéd több száz sportolója, edzője, sportvezetője nevében bánatosan búcsúzik:

Dr. Korcsmár József

Palkó István

Dr. Gadányi Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában