VASVÁR

2018.02.13. 08:00

Táncban is jeleskednek a lánglovagok

Telt ház és jó hangulat jellemezte az Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület bálját, amelyet a Nagy Gáspár Művelődési Központ aulájában rendeztek.

Pogács Mónika

A hagyományok jegyében a nyitótáncot az egyesület tagjai mutatták be: a férfiak egyenruhában, a hölgyek báli öltözetben. A koreográfiát több héten át gyakorolták. A szalontánc mellett a tűzoltók ügyeletben lévő csapatát riasztást szimulálva szólították el a bálról, majd a lánglovagok már teljes bevetési öltözetben visszatérve adták elő sajátos, az ünnepi alkalomra készült tánckoreográfiájukat. A közönség aztán nagy tapssal jutalmazta a nem mindennapi produkciót. Az est tombolabevételének nagyobb részét jótékonysági célra költi majd az egyesület. A pénz egy részéből annak a nyolcezer kilométert futott fecskendőnek a megvásárlásához járulnak hozzá, amelyet Ausztriában kínáltak eladásra. Remények szerint a harmincéves IFA helyett tavasztól ezzel a fiatalabb járművel vonulnak már a tűzoltók bevetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában