évforduló

2018.02.06. 19:14

Végvári vándorlások a Tinódi gimnáziumban

Névadójuk halálának évfordulójára emlékeztek január utolsó napján a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola tanárai és diákjai – egész napos programsorozattal tisztelegtek.

Pajor András

A diákok megkoszorúzták Tinódi szobrát. A megemlékezésen Hevér Mihályné igazgatónő mondott beszédet Fotó: Pajor András

 

A diákok megkoszorúzták Tinódi szobrát. A megemlékezésen Hevér Mihályné igazgatónő mondott beszédet Fotó: Pajor András

A hagyományokhoz hűen reggel kilencedik osztályos diákok gyülekeztek a Tinódi Sebestyén gimnázium bejáratánál álló szobornál. Hevér Mihályné igazgatónő beszédében kiemelte: Tinódi halálának 400. évfordulóján, 1956-ban vette fel az iskola az énekmondó nevét, akire halálának 462. évfordulóján is büszke lehet az intézmény egész közössége.

Az ünnepi beszéd után a 9. osztályosok elénekelték a Tinódi-indulót. Ők még az évnyitón kapták meg az iskola jelvényét, a gólyaavatón tinódis diákká fogadták őket, az ünnepségen pedig az induló eléneklésével végérvényesen befogadták őket a gimnázium közösségébe. Az ünnepi perceket Németh Mihály alkotásának megkoszorúzása zárta.

Ezután kezdődött a Tinódi-nap programja, amely idén is tartalmas időtöltést kínált a diákoknak. Simonné Keszei Anita tanárnő, a prog-ram szervezője elmondta, hogy végvári vándorlásokat terveztek az iskola termeiben, nyolc helyszínen Tinódit és korát örökítették meg. Volt divatbemutató, várostrom-szimuláció a mászófalon, alkimistaként aranyat készíthettek, és Nádasdy korabeli ételeket kóstolhattak a diákok, a Nádasdy Bandérium pedig hadibemutatót tartott. A Tinódi-nap helyszíneit végigjárva a diákok szórakozva szereztek ismereteket és ápolták a sárvári lantos hagyományát. pás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában