látogatóközpont

2018.03.23. 08:00

Bemutatkozott Tilda, a vándorsólyom Kőszegen

Vándorsólyom-bemutatóra hívta vendégeit a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont az ünnepi hosszú hétvégén. Sérült vagy elárvult, kizárólag hazánkban honos madarak befogadóhelye a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont.

Tóth Kata

Rába Veronika madárgondozó röpteti Tildát Fotó: Szendi Péter

 

Rába Veronika madárgondozó röpteti Tildát Fotó: Szendi Péter

Tilda, a vándorsólyom tojó is sérült madárként került a központba. A történetét Rába Veronika madárgondozó mondta el a vándorsólyom-röptetésre érkezett családoknak. 2006-ban Olaszországban meglőtték a madarat, miután felgyógyult, ornitológiai jelölőgyűrűt kapott, ez alapján azonosították, amikor egy év múlva nyáron nekirepült az egyik szombathelyi hotel ablakának – eltörött a szegycsontja, úgy került a kőszegi központba. A természetbe nem térhetett vissza, azóta a Chernel-kert röpdéjének lakója, mostanra már „kezes madár”, gondozója minden nap kesztyűre hívja, igaz, nem tud tökéletesen repülni. A kesztyűre szoktatás után hamar bemutatható madár vált Tildából – többször szerepelt már természetvédelmi programokon a megyében.

A szemerkélő esőben a látogatóközpont előtti téren mutatta meg tudományát a ragadozó, amely ha nem is pályázhat a leggyorsabb madár címre, a látogatók szívéhez közelebb került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában