találkozó másodszor

2018.03.13. 10:00

Hazavárják Olaszfára az elszármazottakat

Másodszor rendezik meg Olaszfán az elszármazottak találkozóját, az időpont is megvan: május 19-én, pünkösd szombatján várják haza a „vándorokat”.

Bakos Ágnes

Joó Gyula Vándor című alkotása Fotó: Olaszfa önkormányzata

Joó Gyula Gránátalma-díjas fafaragó művész 1967-ben költözött el Olaszfáról Szombathelyre. A találkozóra alkotásait is hozza magával, megtekinthetők lesznek a közösségi házban – árulta el az egyik biztosan hazatérőről Landor Gyula, Olaszfa polgármestere. A Vándor című szobrot mutatta, stílusosan azzal invitálják a faluból elszármazottakat május 19-ére.

Joó Gyula Vándor című alkotása
Fotó: Olaszfa önkormányzata

- 2013-ban nagyon sokan eljöttek, jól érezték magukat, kedves emlékekkel, kellemes élményekkel távoztak – idézte fel a polgármester. – Akkor ígéretet tettünk, hogy ötévente megrendezzük ezt az eseményt. Várjuk mindazokat, akiknek a szívük egy darabját Olaszfa jelenti, akik itt nőttek fel, itt laktak, akiket a gyökereik valamilyen módon ide kötnek – sorolta. Alkalom nyílik találkozni régi barátokkal, elfeledett ismerősökkel, szomszédokkal, rokonokkal. Megmutathatják a gyermekeiknek, unokáiknak azt a helyet, ami egykor az otthont jelentette számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában