ítélet

2018.03.05. 10:13

Luxusautóval lopták végig az ország drogériáit – Szombathelyen buktak le

Felfüggesztettet kaphat a férfi és a nő, akik végiglopták egy üzletlánc hat boltját, amíg Szombathelyen lebuktak. Másfél milliós kárt okoztak, most készült el a vádemelés az ügyben.

Bakos Ágnes

Luxusautóval járt lopni a fiatal pár, tavaly augusztusban indultak drogériakörútra – tájékoztatott az ügy részleteiről közleményben dr. Simon József főügyész. Jártak az üzletlánc tatabányai, soproni, budapesti, hatvani, miskolci és szombathelyi drogériáiban, mintegy 1,5 millió forint értékű parfümöt és egyéb kozmetikai cikket loptak el. Megvolt a kidolgozott módszerük, a nyomozás eredménye szerint az egyikük a kosarába rakta a kiválasztott illatszereket, majd az üzletek különböző részein a társa kicsomagolta és kivette azokat az áruvédelmi eszközzel ellátott dobozukból, a termékeket a táskájába rejtette, majd fizetés nélkül távoztak.

A zsákmányukat budapesti albérletükbe vitték, onnan adták el a tényleges ár mintegy 60 százalékáért. Addig tevékenykedtek, amíg Szombathelyen az üzlet biztonsági őre tetten érte őket. A páros mindkét tagja büntetlen előéletű, a vád ellenük folytatólagosan, nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette.

A szombathelyi ügyészség azt javasolja: próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje őket a bíróság.

Ezek is érdekelhetik