Választás

2018.03.26. 10:34

Vas megye képviselőjelöltjei

Bemutatkoznak a jelöltek.

Április 8-án több mint 8 millió választópolgár élhet szavazati jogával Fotó: VN-illusztráció

Fotó: Szendi Péter

Az 1. vk. bemutatkozó képviselőjelöltjei

Balassa Péter

A politikai programom: alapvető változást szeretnék, ugyanis az elmúlt két ciklusban a Fidesz és a vele cinkos módon együttműködő MSZP teljesen rossz irányba vitte el az országot. A jelenlegi kurzus nem a polgárok boldogulásáról szól, hanem arról, hogy a hatalmon lévők és barátaik örökké gazdagodjanak. Ez csak egy szűk körnek jelent jólétet, holott az ország vezetői mindenkiért felelősek. Az egyre jobban kiépülő egyeduralom helyett vissza kell térni a demokratikus keretek közé, megfelelő intézményekkel, törvényi garanciákkal, a hatalmat kontrolláló, nem pedig azt kiszolgáló sajtóval. Egyik legfőbb célom a magyar gazdaság megerősítése megfelelő törvények segítségével, illetve ehhez kapcsolódóan a bérunió bevezetése a munkavállalók számára. A fiataljainknak minden segítséget meg kell kapniuk, hogy itthon boldoguljanak, dolgozzanak, vállalkozzanak, és itt legyenek erős és büszke polgárok. A Jobbik átfogó, európai mintákon alapuló bérlakás-építési programot dolgozott ki, hogy a lakhatáshoz megfizethető alternatívát nyújtson mindenki számára. Szükség lesz a szilárd és megbízható szociális rendszerre is.

Balassa Péter

Rendületlenül hiszem, hogy csak azért érdemes politizálni, hogy Magyarország élhető és biztonságos hely legyen minden polgára számára.

Dr. Hende Csaba

Dr. Hende Csaba vagyok, 58 éves, két leánygyermek édesapja. Minden szeretett szülővárosomhoz, Szombathelyhez köt. Büszke vagyok rá, hogy családom közel száz éve szolgálja az itt élőket tisztességgel, szorgalommal, hűséggel és odaadással. Az Árpád utcában nőttem fel, a „Nagy Lajosban” érettségiztem, a diploma után évekig dolgoztam ügyvédként. A rendszerváltást követően számos területen szolgáltam igazságügyi és honvédelmi szakpolitikusként. 2006-ban kaptam azt a megtisztelő feladatot, hogy a szombathelyi és a környékbeli települések lakóinak bizalmából országgyűlési képviselőként dolgozhatok a térség sikeréért. Azóta számos

közös eredménynek örülhettünk. Elkészült az M86-os út, folyamatosan fejlesztjük a kórházat, átadtuk a Haladás Sportkomplexumot, az uszodát, számos utcát és közteret, bölcsődét, óvodát, iskolát és közintézményt sikerült felújítanunk, és jelenleg is számos helyszínen zajlik a munka.

Dr. Hende Csaba

Arra különösen büszke vagyok, hogy térségünk élhető, biztonságos környék, ahol nem kell félnünk este kimenni az utcára. Sok még a feladatunk, hogy tovább fejlődhessen szeretett térségünk. Ezen építő munka folytatásához kérem az önök támogatását április 8-án!

Nemény András

Nemény András vagyok, a Változás Szövetségének képviselőjelöltje. 42 évesen, itt élő kétgyerekes családapaként, országgyűlési, majd egyéni önkormányzati képviselőként tudom, mire van szüksége Magyarországnak, Szombathelynek. Tudom, hogy a többség olyan kórházakat szeretne, ahol ott meri hagyni szeretteit, mert nem fertőzést, hanem gyógyítást remélhetnek. Olyan iskolákat szeretne, ahol a mai kor tudását kapják gyerekei, nem pedig használhatatlan ismeretekkel terhelik túl őket nap mint nap.

Nemény András

A szombathelyiek nem kastélyfelújítást akarnak, hanem járható utakat, járdákat, új parkolókat, tiszta, rendezett parkokat és játszótereket, élhető lakótelepekkel, kertvárossal. Csak akkor modern egy város, ha lakói bármely részén is éljenek, ugyanazt a minőséget kapják mindenben. Hiszem, hogy ezt együtt elérjük! A Fidesz által manipulált, egyfordulós választási rendszerben azonban csak akkor győzhet az ellenzék, ha a többség ugyanarra az egy egyéni jelöltre szavaz. Ezért arra kérek mindenkit, aki a történelem szemétdombjára száműzné Orbán rendszerét, hogy listán szavazzon úgy, ahogy a szíve diktálja, de az egyéni képviselőknél válassza a legesélyesebb ellenzéki jelöltet! Szombathelyen és környékén személyemet. Vessünk véget a Fidesz uralmának!

Németh Ákos

Otthonom Szombathely! Itt születtem és itt élek a mai napig. 38 éves vagyok, egy 10 éves kislány büszke édesapja. Már 12 éve dolgozom szerviztechnikusként, home office rendszerben, előtte több szombathelyi multinál is dolgoztam. 2014-ben főszervezője voltam a szombathelyi internetadó elleni tüntetésnek, ami után Kerekasztal a népbutítás ellen néven közéleti és kulturális beszélgetéssorozatot indítottunk társaimmal.

Németh Ákos

2016 óta vagyok a Vas megyei LMP elnöke, azóta vállalok aktívabb politikai szerepet. Legfontosabb célkitűzésem, hogy a gyermekeink olyan minőségű oktatásban részesülhessenek, hogy a világ bármelyik részén megállják a helyüket, de mire felnőnek, olyan közállapotok uralkodjanak Magyarországon, hogy döntsenek úgy: itthon maradnak! Azért jelentkeztem az LMP-be, hogy aktívan tegyek is a változások érdekében. Ha nem foglalkozunk a politikával, azzal csak a beleszólási jogunkról mondunk le, de a következményei alól nem kapunk felmentést. Hiszem, hogy kitartó munkával a jelenlegi korrupt rendszer helyett felépíthetünk egy átlátható, fenntartható, hatékonyabban működő államot, ahol képviselőnek lenni nem kiváltság, hanem szolgálat. Április 8-án kezdjünk új korszakot!

További jelöltek a 2018-as országgyűlési választáson

Bazsó Sándor János (Közös Nevező); Dr. Czeglédy Csaba (független); Fábián Balázs Pál (CSP); Falta Péter (Momentum); Horváth Csaba (MCP); Horváth Gábor (SZEM párt); Koller Krisztián (MEDETE párt); Megyeri László (KÖSSZ); Szakály Gábor (Hajrá Magyarország!); Szeidel Petra (Összefogás párt); Váner Gabriella (NP); Viszlayné Pavelkovits Petra (MKKP).

A 2. vk. bemutatkozó képviselőjelöltjei

Ágh Péter

Négy éve képviselhetem észak-Vas megyét a Parlamentben. Munkám mellett igyekszem férjként és apaként is helytállni. Kisfiunk Celldömölkön született. A választáson azért indulok, hogy hozzájárulhassak Vas megye északi részének a további fejlődéséhez. Hiszek abban, hogy összeköt mindenkivel az a szeretet, amit e térségért érzünk, hiszen ez a hely számunkra a világ közepe. Négy éve azt mondtam, hogy összefogva jó és maradandó dolgokat alkothatunk.

Ágh Péter

Hét város és hetven település alkotta választókerületünkben számos fejlesztést valósítottunk meg, sok beruházást készítettünk elő és megépült az M86-os út is. Sokat kell még tennünk, de már látszik: Sárvár, Kőszeg, Celldömölk, Bük, Csepreg, Répcelak és Vép városok, valamint vonzáskörzeteik erősödnek. Újra a bizalmát kérem, hogy tovább dolgozhassak Vas megye e csodálatos vidékéért. Beszélni, ígérgetni mindenki tud, rám a tettekben számíthatnak továbbra is. A jövőben is elszántan, lendülettel kell küzdeni a legkisebbtől a legnagyobb településig. Emellett meg kell védenünk a hazánkat, hogy ne legyen bevándorlóország és meg kell védenünk az eredményeinket. Becsülöm az itt élők tenni akarását. Együtt jobbá és szebbé tehetjük a mindennapokat!

György István Péter

Szombathelyen születtem, családommal élek együtt. A szakterületem a villamos-biztonságtechnika. 25 éve rendszeres polgárőri szolgálattal járulok hozzá Vas megye közbiztonságához, környezetvédő egyesületet vezetek. A közélet, a politika területén évtizedes tapasztalatokkal rendelkezem. Hobbik: fotózás, újságírás, éneklés, civil közösségek munkájának segítése. 1989-ben nem olyan világról álmodtunk, hogy politikailag megosztott országban kell élnünk. Nekem Magyarország minden polgára fontos, éljen bárhol a világban.

A demokratikus jogrendszert újra mindannyiunk szolgálatába állítjuk! Felszámoljuk a mélyszegénységet! Megerősítjük a hazai kis- és középvállalkozói szektort, a falvakat. A kórházi várólistákat minimalizáljuk, javítjuk az ellátás színvonalát. A tudásalapú társadalom feltételeit megteremtjük. Versenyképessé tesszük a béreket, megfelelő nyugdíjat garantálunk.

György István Péter

Leszámolunk a korrupcióval. Bérlakásokat építünk. Megóvjuk a kulturális és természeti értékeket, a megújuló energiáknak elsőbbséget biztosítunk. A szeretet erejével újra egyesítjük a magyar nemzetet! Ne feledjék! A legjobb választás április 08-án: György István Péter, LMP!

Dr. Horváth Attila

Dr. Horváth Attila vagyok, a Változás Szövetségének képviselőjelöltje. 2018-ban töltöm be a 40. évemet. 12 éve dolgozom ügyvédként. 2010 óta önkormányzati képviselő vagyok Szombathelyen. Az MSZP Vas megyei elnökségében ismertem meg Fehér László celldömölki, valamint Szabó József répcelaki polgármestert, akik közös kérésére vállaltam el Vas megye 2-es számú választókerületben a baloldali, demokratikus értékek képviseletét.

Dr. Horváth Attila

Meggyőződésem, hogy a képviselő legfontosabb feladata, hogy elérhető legyen az emberek számára. Azt gondolom, hogy a képviselet nem a pártérdekek képviseletét jelenti a választókörzetben, hanem az itt élők képviseletét a parlamentben. Megválasztásom esetén valamennyi szabadon felhasználható forrást nem látványberuházásokra, hanem utak, hidak és járdák felújítására kívánom fordítani. A legfontosabb, hogy vissza kell állítani a kórházi ellátást mind Sárváron, mind Celldömölkön! Hiszem és tudom, hogy a

Fidesz legyőzhető. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazni a választásokon. Ebben a körzetben a baloldal jelöltje az, aki képes a Fidesz legyőzésére. Ehhez kérem támogatásukat!

Rába Kálmán

1974-ben születtem Körmenden, jelenleg Kőszegen élek feleségemmel és két gyermekemmel. Szombathelyen érettségiztem, felsőfokú tanulmányaimat a Nyugat-Magyarországi Egyetem gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakán folytattam. Jól ismerem a sárvári választókerületet és az itt élők problémáit. Szeretném a választókerület minden egyes települését a győztesek között látni, ezért célom, hogy a jövőbeni fejlesztéseket ne a pártérdekek, hanem a rendszeres fogadóórák során szerzett tapasztalatok határozzák meg. Nem harcra, hanem folyamatos párbeszédre és egyeztetésre van szükség.

Rába Kálmán

Kiemelten fontosnak tartom a Jobbik által javasolt és a déli határrészen megépített kerítés megtartását, melynek hatékonyságát a határőrség felállításával kívánjuk szavatolni. Sem szegény, sem gazdag, sem titkos migráns nem telepedhet le

Magyarországon! Minőségi, európai szintű egészségügyi ellátórendszert vezetünk be Vas megyében is. Visszaállítjuk a hagyományos falusi élet nyújtotta előnyöket, szívügyemnek tekintem a falvakban élők megbecsülését. Határozott célom, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak. Fel fogjuk számolni a korrupciót, a felelősöket elszámoltatjuk!

További jelöltek:

Barkovics Roland (SZEM párt); Bazsó Ferenc (Közös Nevező); Horváth Áron (MEDETE párt); Horváth Mercédesz (MCP); Jelinek Roland (CSP); Kovács Attila (Momentum); Szeidel Julianna (Összefogás párt); Szekeres Tamásné (KÖSSZ); Tóth Sándor (MIÉP).

A 3. vk. bemutatkozó képviselőjelöltjei

Balogh Tibor

Nem vagyok ügyvéd, se orvos, egy egyszerű átlagember vagyok, aki egy jobb országban szeretne élni, aki egy jobb országot szeretne a gyermekeinek, unokáinak. Gyermekkorom Bérbaltavárhoz köt, katonaéveimet Molnaszecsődön töltöttem. Nagyon sok rokonom, barátom él a választókerületben, emiatt heti rendszerességgel járok Vasváron és Körmenden. Szociálisan érzékeny vagyok, ezért sok jótékonysági akcióban veszek részt. Sok emberrel beszélgetek, ismerem a gondjaikat, a problémákat, ezért tudom, hogy mi a teendőm, ha a választók nekem szavaznak bizalmat. Programom fontos része a kistelepülések önállóságának megvédése, a kisemberek életminőségének javítása ingyenes közmű-minimum bevezetésével. Fontos, hogy a kistelepüléseket összekötő utak és a településeken belüli járdák jó minőségűek legyenek, mert jelenleg nagy részük járhatatlan. Fontos, hogy minden településen legyen felnőtt- és gyermekorvosi ellátás.

Balogh Tibor

Fontos, hogy az egészségügyben méltó körülmények fogadják a betegeket, ezért minőségi változásra van szükség az egészségügyben, de az oktatásban is. Továbbra is szívesen fogadom a választópolgárok konstruktív javaslatait. Együtt, önökkel, önökért!

Bana Tibor

1985-ben születtem Körmenden, születésem óta Szentgotthárdon élek. 2004-ben érettségiztem a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban. Az ötéves képzés után 2009-ben szereztem meg kiváló minősítésű, politológus-közgazdász szakos diplomámat a Budapesti Corvinus Egyetemen. 2010-ben és 2014-ben is országos listáról lettem tagja az Országgyűlésnek, ahol továbbra is az értékelvűség jegyében, tisztességesen, lelkiismeretesen kívánok dolgozni, de 2018-tól már a térség egyéni képviselőjeként – amennyiben bizalmat kapok önöktől.

Bana Tibor

A legaktívabb Vas megyei képviselő vagyok a Parlamentben. Célom, hogy tisztességes megélhetést biztosító munkahelyek teremtésével, az infrastruktúra és a kulturális élet fejlesztésével növeljük a falvak megtartó erejét. Megválasztásom esetén többé nem lesz migránstábor a körzetben, sem Körmenden, sem Szentgotthárdon, sem másutt. A körmendi kórházban visszaállítjuk a második Orbán-kormány által egyetlen tollvonással megszüntetett szülészet-nőgyógyászatot és aktív belgyógyászatot. A főútvonalak fejlesztése mellett nagy figyelmet szentelünk az alsóbbrendű utaknak. Megszüntetjük az Őrségi Nemzeti Park működésével kapcsolatos visszásságokat, figyelembe véve az őrségiek érdekeit.

Bogáti András

Bogáti András vagyok, természetvédő civil, megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalkozó. A Vas megye 3. számú körzetének (Szentgotthárd-Körmend-Vasvár) LMP-s országgyűlési képviselőjelöltje. Épületgépészettel foglalkozom, ahol a gazdaságos technológiákat részesítem előnyben és újrahasznosított papírbefúvásos hőszigeteléssel csökkentem az épületek energiaigényét. Polgári természetőrként sérült, védett állatokat mentek. Több túraegyesület tagja és önkéntes túravezetője vagyok a megyében. Az Írottkő Natúrparkért Egyesület alelnökeként több természeti és kulturális programot szervezek. Hagyományőrzőként valljuk és hirdetjük a magyarság értékeit. Immáron 11. alkalommal egyik főszervezője vagyok az Országos Ismerős Arcok Tábornak. Önkéntesként iskolákban, óvodákban tartok természet- és állatvédelmi érzékenyítő előadásokat. Munkásságomat a megyében Gayer Gyula-emlékplakettel ismerték el.

Bogáti András

Ötletgazdája és kezdeményezője vagyok az Ültess te is őshonos gyümölcsfát az Országos Kék Kör túraútvonala mentén! mozgalomnak. Folyamatosan képezve magam jelen pillanatban fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek számára élménypedagógiát tanulok.

1998 óta vagyok országgyűlési képviselője a körzetnek, és e vidéktől államtitkárként sem kívánok elszakadni. Ide köt a családom, a vasi táj, az emberek, a zenekarunk.

Németh Zsolt

Az elmúlt időszakban nagy utat tettünk meg, sok minden történt: a Szombathely-Szentgotthárd és a Szombathely-Nagykanizsa vasútvonal villamosítása; a 86. sz. főút korszerűsítése, elkerülő építése Körmend-Nádasd térségben; a körmendi kórház felújítása, az Egis Körmend Sportcsarnok bővítése; szennyvízhálózat építése Körmenden és több más településen. Kormányablakok nyíltak Körmenden, Szentgotthárdon és Vasváron. Javaslatomra az Őrségben felvásároltuk a „zsebszerződéses természetvédelmi területeket”, ezek újra magyar tulajdonba kerültek, és 150 év múltán hazánkban újra lehetővé vált az otthoni pálinkafőzés. A falusi szőlőhegyek megmentésére országos programot indítottam. Számos templomot, egyházi épületet, művelődési házat, iskolát és óvodát sikerült felújítani. Hungarikumokért felelős államtitkárként büszke vagyok, hogy már több mint ezer települési értéktár jött létre az országban, számos közülük a választókerületemben. Továbbra is azon munkálkodom, hogy körzetem, a falvaktól a városokig, egyenletesen fejlődjön. Az előttünk álló választás eredményeink megvédéséről is szól.

További jelöltek

Asztalos Zsolt Károly (Hajrá Magyarország!);

Baloghné Farkas Szidónia Magdolna (MCP); Bazsó Ferencné (Közös Nevező); Beke Balázs (SZEM párt); Darcsi Natália (Összefogás párt); Dévényi Attila (TAMP); Egri Zsoltné (Értünk Értetek);

Gerencsér Mária (Momentum); Hersics Gyula (Magyarországért Demokratikus Párt); Holtai Imre (KÖSSZ); Kiss Roland József (HAM); Mészáros Anetta Anikó (REND párt); Sinka Vivien Karolin (MEDETE párt); Dr. Sinkáné Vati Júlia (CSP); Somogyi Dávid (EMMO); Sütő János Zoltán (EP).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában