komment

2018.04.27. 16:31

Közgyűlés után értékeltek a pártok

Közgyűlés utáni sajtótájékoztatójukon a választási eredményekről szóló napirendi pontot és a turisztikai jelentőségű beruházás előkészítését is kommentálták a frakciók képviselői.

SZMK

Nem tartotta be az előző közgyűlésen tett ígéreteit a polgármester: sem a Szova-igazgató visszahívását, sem pedig a belvárosi kutyafuttató kérdését nem vette napirendre – kifogásolta a jobbikos Balassa Péter.

Rekord volt mind a részvétel, mind pedig a fideszes jelöltre leadott voksok tekintetében a választás – így értékelt Lendvai Ferenc frakcióvezető, aki üdvözölte a most előkészített fejlesztéseket. Nem hozható fel tehát a régi kifogás, hogy forráskeresés előtt nem rendelkezik tervekkel a város a képtár, a víztorony és az Ady tér esetében – fogalmazott.

A napirend előtti kérdések fontosságát hangsúlyozta Kopcsándi József a baloldali frakció képviseletében. Elmondta: ilyenkor van alkalmuk rákérdezni a Parkerdő lakópark gondjait megoldó intézkedési tervre – amelyhez több politikussal együtt saját képviselői keretéből is felajánlást tett.

A büdzsére jellemző pénzügyi egyensúlyra mutatott rá Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester. Kiemelte: a pénzmaradványból a város növelni tudja az útfelújításra szánt összeget, amely így meghaladja a félmilliárd forintot. A vagyongazdálkodási bevételek is ezt a tételt gyarapítják majd. Megemlítette a Styl Fashion Kft. felügyelőbizottságában megüresedett hely ügyét. Szerinte az, hogy senki nem jelöl új tagot, azt mutatja, hogy a pártok a cég nehéz helyzete miatt kibújnak a kötelezettségük alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában