együttműködés

2018.04.16. 09:45

Települési kapcsolatokat építenek a bükiek – A pannonhalmiak érkeztek hozzájuk

A város több településsel is jó kapcsolatot ápol. Legutóbb a pannonhalmi delegációval tárgyaltak. A kölcsönös együttműködésből mindkét város profitálhat.

Kovács Ágnes

Pannonhalmi delegáció látogatott a vasi fürdővárosba. Vas Gábor, Pannonhalma alpolgármestere kifejtette: a küldöttség azért érkezett Bükre, hogy megismerkedjen azokkal a jó példákkal, amelyek Pannonhalma jövőjének építése érdekében hasznosak, fontosak lehetnek, és a saját gyakorlatukban alkalmazhatók. Jelentős fejlesztési elképzeléseik vannak, és szeretnék megismerni a körülöttük lévő olyan városokat, ahonnan jó példákat tudnak venni – mondta. A város közel fekszik, sőt településméretében is hasonló, így mindenképpen fontosnak tartották, hogy felvegyék Bükkel a kapcsolatot.

Vas Gábor hozzátette: nemcsak rövid távon gondolkodnak, hanem hosszú távú együttműködést szeretnének kialakítani. Terveik szerint akár a közös munka része lehet a jövőben olyan projekt is, amelynek során például autóbuszos kirándulásokat szervezhetnek a büki vendégeknek Pannonhalmára, vagy éppen fordítva. Így Bük és Pannonhalma egyaránt profitálhat a kapcsolatból.

Dr. Németh Sándor büki polgármester elmondta: korábban nem igazán volt kapcsolatuk Pannonhalmával, de örömmel vették a megkeresést. A büki önkormányzat informális kapcsolatrendszert tart fenn a vasi kisvárosokkal, szoktak találkozókat, megbeszéléseket tartani. Hasznosak az ilyen eszmecserék, hiszen mindannyian megoszthatják ötleteiket, tapasztalataikat. Dr. Németh Sándor a pannonhalmi küldöttséggel ismertette a városüzemeltetés, a költségvetés és a turizmus fő pilléreit, számait és az ezekhez kapcsolódó gyakorlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában