Pindúr-Pandúr közlekedési verseny

2018.05.31. 07:00

A szombathelyi ovisok a legügyesebbek közlekedésben

A szombathelyi Margaréta óvoda apróságai lettek az elsők az idei Pindúr-Pandúr közlekedési verseny országos döntőjében. Az iskolások között is volt vasi siker: a szombathelyi Reményik iskola csapata képviselte Vas megyét, a legjobb hatban végeztek.

Vas Népe

A győztes csapat: Raffai Lóránd, Pfliegler Balázs, Horváth Bertalan, elöl pedig Takács Zente Fotó: Raffai Roland és Horváth Tamás

A gyereknap hétvégéjén rendezték a gyakorlati és elméleti versenyszámokat az ország óvodásainak és általános iskolásainak, akik továbbjutottak a területi fordulókból a MINI-KRESZ Pindúr-Pandúr Ki mit tud? országos döntőjébe. Négyfős csapatok képviselték intézményeiket a Rendészeti Szervek Kiképző Központjában.

A Margaréta ovisok nagyon jó idővel, hibátlanul teljesítették a kerékpáros ügyességi akadálypályát, az elméleti kérdéssort is kiemelkedően oldották meg, így az ország legügyesebbjei lettek a több száz csapat közül.

A győztes csapat: Raffai Lóránd, Pfliegler Balázs, Horváth Bertalan, elöl pedig Takács Zente Fotó: Raffai Roland és Horváth Tamás

Az idei ragyogó eredmény nem véletlen, a Margaréta óvodában már évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedésbiztonságra, rendszeresen részt vesznek versenyeken, országos megmérettetésen többször is kiválóan szerepeltek, s nem mellékesen két éve használnak saját KRESZ-parkot az ovisok. Az ország legügyesebbjei: Horváth Bertalan, Pfliegler Balázs, Raffai Lóránd és Takács Zente. A felkészítőik pedig: Pálhegyiné Pilinszky Zsuzsanna és Mandácskó Jánosné.

Közben az iskolások versenyében a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola négyese az első hat közé jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában