május 25

2018.05.13. 12:00

A terv: Apa Akadémia Vasváron

Hogyan lehet jó apa valaki a munka, a túlóra ellenére és mi a módja, hogy családjának, gyermekeinek minőségi időt adjon a sajátjából?

Pogács Mónika

Baranyai Gábor szervező Fotó: Pogács Mónika

Milyen apa kell a mai gyerekeknek? Mi az, amit csak apa tud megoldani? Néhány kérdés azok közül, amelyek a szülőkben állandóan felmerülhetnek, és amelyekre az Apa Akadémia választ adhat. A gyermekeknek ugyanakkora szüksége van apára, mint anyára. A Léder László pszichológus által kezdeményezett mozgalomra a Vasvár Örökség Népfőiskola is felfigyelt. Úgy döntöttek, meghívják az alapítót egy előadásra május 25-én.

Baranyai Gábor szervező Fotó: Pogács Mónika

- Az Apa Akadémia tevékenysége több okból is érdekelt. Az egyik, hogy én magam is apa vagyok. Van két kisfiunk és egy nagylányunk – árulta el motivációja egyik okát Baranyai Gábor szervező. Hozzátette: a családi indíttatása mellett azért tartotta fontosnak tagtársaival közösen a pszichológus meghívását, mert baráti, ismerősi körben is rendszeresen felmerül a kérdés: hogyan válhat ma valaki igazán felelős szülővé, mi is lehet ennek tartalma?

- Az apák régi szerepüket elvesztették a 20. század végére. A mai, nagyon gyorsan változó társadalomban a sok impulzus, kihívás miatt pedig nem igazán találják az újat – tette hozzá. A Léder László pszichológus által két éve indított Apa Akadémia mozgalom ebben a szerepkeresésben és annak megtalálásában segíthet. Egyelőre egy alkalomra szól a vasvári meghívó, de kedvező fogadtatás esetén lehet folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában