Az NLG-ben jártunk

2018.05.10. 20:48

Felüdülés volt az angolérettségi a vasi diákok szerint

Könnyű volt a csütörtöki angolérettségi két angol szakos diák szerint, akik elmondták: a neheze még hátravan.

Budai Dávid

Somogyi Árminnak és Tari Tamarának könnyen ment az angol, de még lesz pár vizsgájuk, egyelőre nem pihenhetnek Fotó: Nagy Jácint / VN

Hetvennyolcan írtak emelt szintű angolérettségit a Nagy Lajos Gimnáziumban csütörtökön, közülük huszonöten az iskola tanulói voltak, ahol nem egy olyan diák akadt, aki előrehozott érettségit tett, vagyis tizenegyedikesként mérettette meg magát.

Somogyi Árminnak és Tari Tamarának könnyen ment az angol, de még lesz pár vizsgájuk, egyelőre nem pihenhetnek Fotó: Nagy Jácint / VN

Százegyen középszintű érettségit tettek. Köztük volt a 12/A osztályos Tari Tamara és Somogyi Ármin is, akik szerelmespárhoz illően egyszerre léptek ki az osztályterem ajtaján, még mielőtt a rendelkezésükre álló idő lejárt volna. A négy részből álló írásbelire összesen 180 percük volt a diákoknak, félidőnél viszont kaptak 15 perc szünetet. A szövegértési és nyelvhelyességi feladatok között vitorlásról kimentett nőkről, jelnyelvi tolmácsokról, Mikulás-találkozóról, valamint a finn feleségcipelésről is szó esett. Finoman szólva sem olyan témák ezek, amelyek egy átlagos magyar diák mindennapi beszélgetésében rendre előkerülnének, ennek ellenére az angol szakos Tamara és Ármin is úgy ítélte meg, hogy könnyű volt az idei angolérettségi. Annak ellenére, hogy a héten ez volt a negyedik vizsgájuk, az angol felüdülés volt a többihez képest – mondták válaszul arra a kérdésre, hogy mennyire érzik magukat fáradtnak. Megtudtuk, mivel mindkettőjüknek megvan már a nyelvvizsgája, és a felvételinél sem hozott volna pluszpontot az emelt szint, vizsgáztak középszinten. Ármin műszaki egyetemre, míg Tamara az állatorvosira készül. Mindkettőjüknek lesz még írásbeli vizsgája, Ármin informatikából középszintű, míg Tamara biológiából és kémiából emelt szintű vizsgát tesz jövő héten, és utána jönnek még a szóbelik, így – ahogyan fogalmaztak – a neheze még hátravan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában