közgyűlés

2018.05.26. 10:00

Kevés bűn, sok mentés Vas megyében

A balesetek nagyobb gondot jelentenek a rendőrségnek, mint a bűncselekmények. Háromszor annyi volt tavaly a műszaki mentés, mint a tűzeset.

Tersztyánszky Krisztina

A megyeháza dísztermében ülésezett a megyei közgyűlés pénteken tíz órakor. A 15 közgyűlési tag közül 13-an voltak jelen, akik összesen nyolc napirendi pontot vettek sorra. A képviselők egyhangúlag fogadták el a megyei önkormányzat idei évi költségvetési rendeletének módosítását. Dr. Tiborcz János Vas megyei rendőrfőkapitány beszámolt a megye közbiztonságának 2017. évi helyzetéről. Elhangzott: a megyében továbbra is nagyon kevés bűncselekmény történik, ráadásul még a felderítési mutatók is javultak. Nagyobb gondot jelentenek a közúti balesetek, amelyekből a legtöbbet továbbra is az autósok okozzák, a második helyen pedig a kerékpárosok állnak.

Dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is összegezte a múlt évet. Elmondta: tavaly mintegy ötszáz tűzesetnél és másfél ezer műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk.

Az igazgató hangsúlyozta, a megelőző intézkedésekkel nagymértékben sikerült csökkenteni a szabadtéri tűzesetek számát. bd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában