fejlesztések

2018.05.08. 19:29

Távhő, huszonöt évre – A celldömölki önkormányzat új szolgáltatóval kötött szerződést

Huszonöt évig a Veolia Energia Magyarország Zrt. látja el a távhőszolgáltatási feladatokat a városban, a távhőrendszer működtetése mellett fejlesztéseket is véghez visznek.

VN

Fehér László és Vollár Attila a városházán Fotó: Gyuricza Imre

A celldömölki önkormányzat tavaly írt ki koncessziós pályázatot a távhőszolgáltatás ellátására – miután a korábbi, 15 évre szóló szerződés lejárt. A közbeszerzési eljárásban két társaság, a Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. és a Veolia Energia Magyarország Zrt. vett részt, végül az utóbbi nyerte el az energiaszolgáltatói megbízást.

A város képviseletében Fehér László polgármester, a Veolia Zrt. nevében Vollár Attila regionális vezető írták alá a huszonöt évre szóló szerződést a városházán.

A megállapodás nyomán létrejövő koncessziós társaság a város 463 háztartását és 62 egyéb fogyasztóját szolgálja ki a szerződéses időszakban, ami azt jelenti, hogy a távhőtermelői és távhőszolgáltatói feladatokat egyaránt ellátja.

Fehér László és Vollár Attila a városházán Fotó: Gyuricza Imre

Az új szerződéses konstrukció a fogyasztók szempontjából nem jelent érzékelhető változást az ellátásában. A távhőszolgáltatásnak a lakossági felhasználók számára változatlanul hatósági ára van, így az ügyfelek továbbra is a megszokott árak mellett vehetik igénybe, a távhőszolgáltató ügyfélszolgálati irodája pedig ezentúl is a megszokott nyitvatartással fogadja az ügyfeleket.

- Olyan üzembiztos, hatékony és környezetkímélő távhőszolgáltató rendszert kívánunk működtetni Celldömölkön, amellyel elégedettek lehetnek mind a lakossági, mind az intézményi ügyfeleink. A szerződésben pedig olyan beruházások végrehajtását is vállaltuk, amelyek tovább javítják a város távhőrendszerének hatékonyságát – fejtette ki Vollár Attila.

A celldömölki önkormányzattal megkötött, huszonöt évre szóló szerződésben vállaltak öt év előzetes bérletdíjat, ez pedig 25 millió forint azonnali kifizetésével jár, ezenfelül több mint 100 millió forintot költenek majd rendszerfejlesztésekre, ezen belül tervezik egyebek mellett a kazánházak felújítását, a távvezetékek építését, szivattyúcseréket, valamint lehetőség szerint az okosmérés kialakítását a hőátadási pontokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában