kétszeres jelentkezés

2018.06.13. 21:13

Átadták a vadonatúj futópályát 37 milliós beruházás a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban

Átadták a 37 millió forintból épült kétszáz méteres futópályát a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, ahová már kétszer annyi diák jelentkezik, mint ahány elballag.

Budai Dávid

Horváth Liliána, Lenner Luca és Rozmán Linda Sipos Tibor igazgatóval, Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval az új pályán Fotó: Ohr Tibor

A gimnázium és a környék iskoláiból érkező diákok részvételével, futóversennyel avatták fel a Berzsenyi Dániel Gimnázium 37 millió forintból épített kétszáz méteres rekortán futópályáját szerdán reggel.

Horváth Liliána, Lenner Luca és Rozmán Linda Sipos Tibor igazgatóval, Ágh Péter országgyűlési képviselővel
és Rozmán László tankerületi igazgatóval az új pályán Fotó: Ohr Tibor

– A Sárvári Tankerületi Központ hét pályázatot adott be, és abból hetet meg is nyert, ezek közül az egyik a gimnáziumi futópálya. Az intézményvezetők, amikor pályázatukban sportlétesítményeket álmodtak, az egészséget álmodták meg – hangsúlyozta köszöntőjében Rozmán László tankerületi igazgató. Sipos Tibor, az intézmény igazgatója beszédében kiemelte, hogy az idén érettségizők már az új pályát használhatják, így remélhetőleg jobb eredményeket tudnak elérni. – Évekkel ezelőtt még olyan pletykák keringtek a városban, hogy a gimnázium bezár, ehhez képest az iskola kívülről már teljesen megújult, és jelenleg kétszer annyi gyerek jelentkezik az intézménybe, mint amennyi végzős diák elhagyja. Büszkék a diákok, hogy ide járhatnak, a szülők is tudják, hogy jó döntést hoznak, ha ezt az iskolát választják: nemcsak az oktatás kiváló, hanem a körülmények is egyre jobbak – hangsúlyozta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában