példakép

2018.06.11. 11:43

Boldog Brenner János Vasszécsenyben – A hatodik szobor a papkertben

A mai világban is szükség van példaképekre – ezt is hallhatták az ünneplők a Boldog Brenner Jánosról készült szobor avatóján. A vasszécsenyi plébánia kertje gazdagodott újabb alkotással.

VN​

fotó: Turbok Ernő 

Bálint József jenői fafaragó alkotása a Boldog Brenner János-szobor, ez a hatodik fából készült alkotás a vasszécsenyi plébánia papkertjében. A szobrász évről évre visszajár Vasszécsenybe, szívesen alkot a falu számára. Boldog Brenner János életútját nem ismerte a felkérés előtt – mégis sikerült neki lelket lehelni a fába, amely a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ajándéka volt. A szoboravatáson tartott szentmisén Merkli Ferenc plébános megemlékezett Boldog Brenner János vértanú kitartásáról.

Új szobor a papkertben Fotó: Turbok Ernő

– A mai világban is szükség van szentekre, példaképekre – fogalmazott a szoboravatón V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A megáldott szobrot aztán megkoszorúzták a helyi önkormányzat és az egyházközség képviselői, majd a plébánia színháztermében megismerhették az ünneplők Merkli Ferenc plébános Van-e üdvösség az Egyházon kívül? című könyvét. Az alkalmon az Európai Borlovagrend tagjai mondtak pohárköszöntőt a rókagomba pörkölthöz.

Már biztos, hogy jövőre is gyarapodik a vasszécsenyi szoborpark, de az még titok, hogy kit ábrázol majd a hetedik faszobor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában