szőlő

2018.06.10. 08:00

Előléptetések az oszkói borlovagi széknél

Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa (EBMK) Vas megyei Régiójának tavaly tavasszal, az Orbán-napi szőlőhegyi vigasságokhoz kapcsolódóan alakult meg a legfiatalabb szervezete, az Oszkói Lovagi Szék, amely a Vasi-Hegyhát bortermelőit és borászattal kapcsolatos szakembereit tömöríti. Az újdonsült szék az idén május 27-én avatási és előléptetési ünnepséget tartott, ugyancsak az oszkói Hegypásztor pincéknél, a hegyi kápolnánál.

Tersztyánszky Krisztina

Az első sorban az új palásttulajdonosok, mögöttük az új borlovagrendi tagok Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Az ünnepségen részt vett az EBMK elnöke, Pammer István, elnökhelyettese, dr. Unger István, a vezető marsall, Mészáros Gábor, valamint a Vas Megyei Régió vezetője, Pammer Ágnes. A Vas Megyei Régió és a Konzulátusi Régió tagjai közül is többen eljöttek.

Az oszkói szék tagjai, családtagjaik és a meghívott vendégek a pásztorszállásnál gyülekeztek, majd lovagrendi alakzatban vonultak át a szőlőhegyi kápolnához. Ott Merkli Ferenc vasszécsenyi plébános kérte Isten áldását a szőlőhegyre, a termésre, a termelőkre és a lovagrendi jelvényekre. A ceremónián a már felavatott lovagrendi tagok közül Varga Zoltánt bortanácsossá, Piri Tamást, az Oszkói Lovagi Szék vezetőjét pedig borbíróvá léptették elő. Lovagi köpenyt vehettek át Hosszú Zoltán, Kovács Ernő, Piri Imre Tamás és Varga Károly borlovagrendi tagok. Két új rendi tagot is felavattak: Kutasi Károly Róbertet és Pintér Pétert.

Az első sorban az új palásttulajdonosok, mögöttük az új borlovagrendi tagok Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A lovagrend himnuszának eléneklése után a résztvevők az oszkói vinotékába vonultak, ahol borlovagi vacsorán vettek részt. Több helyi borosgazda, köztük az új lovagrendi tagok mutatkoztak be boraikkal, Pammer István és Pammer Ágnes pedig tájékoztatta a borlovagokat a konzulátus közeljövőben várható rendezvényeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában