A lakosság, a hatóságok és a rendőrség együttműködése

2018.06.09. 08:00

Szilárd közbiztonság, kiegyensúlyozott munka Vépen

Hosszú évek óta jó az együttműködés a lakosság, a hatóságok és a rendőrség között, erről számoltak be az érintettek a város és Bozzai képviselő-testületének együttes ülésén.

Vas Népe

Verasztó István (jobbról), a Szombathelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője megköszönte a vezetők és a lakosság együttműködését a közrend és közbiztonság fenntartásában Fotó: Györe Zoltán

A körzeti megbízottak szóbeli kiegészítéséből kiderült, hogy az ismertté vált bűncselekmények száma az előző évekhez képest nagymértékben csökkent. A statisztikák szerint 2015-ben 56, 2016-ban 21, 2017-ben pedig 20 bűntett volt. – Fontos cél, hogy az idén is hasonló eredményeket érjünk el, mondta a tanácskozáson Kiss Ervin körzeti megbízott. Verasztó István alezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője megköszönte a város és Bozzai vezetőinek, valamint lakosságának együttműködését a közrend és közbiztonság fenntartásában. Előzőleg Varga Gyula képviselő jelezte, szerinte az is szükséges, hogy a rend őrei gyalogososan is járják az utcákat, mert jelentősen megnőtt az átmenő gépjármű- és idegenforgalom. Kovács Péter polgármester vitazárójában a zajszennyezésre, az engedély nélküli égetésekre, az éjszakai randalírozásokra, a szeméthalmok keletkezésének magakadályozására, a közlekedési anomáliákra hívta fel a figyelmet.

A két testület tagjai áttekintették és megfelelőnek értékelték a teljes orvosi vertikumban végzett munkát, amelyet megköszöntek dr. Tüske Zsuzsannának, dr. Szilágyi Mariannak, dr. Garda Károlynak és dr. Szerémi Sándornak. Kovács Péter bejelentette: az orvosok korábbi kérésére az önkormányzat elengedte az iparűzési adót, amelynek összegét dr. Garda Károly felajánlotta a bölcsődeépítéshez. Napirenden volt a védőnői szolgálat, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenység és a dr. Zmertych Aurél Gondozási Központ értékelése is. Mindhárom területen dolgozók munkáját emberközpontúnak és lelkiismeretesnek minősítették. Szerepelt az önkéntes tűzoltók és a polgárőrök munkája is: a lakosság biztonságának szolgálatán túl értékvédelmet jelentenek minden család számára, mondták a képviselők. Dömötör Gábor képviselő az értéktárbizottság munkájáról számolt be.

Verasztó István (jobbról), a Szombathelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője megköszönte a vezetők és a lakosság együttműködését a közrend és közbiztonság fenntartásában Fotó: Györe Zoltán

A közétkezetésről szólva Tolnai Zsoltné élelmezésvezető úgy fogalmazott: „küzdenek” az állami rendelkezés betartásával, amely például 380 főre mindössze 80 deka sót ír elő a főzéshez. Ezt annak ellenére kevésnek tartják, hogy az étkezők kezdik megszokni, hogy több a zöldség és a gyümölcs. A képviselők döntöttek a Vadvirág óvoda csoportjainak létszámáról, melyet az is befolyásol, hogy idén ugyan 27-en kezdik meg az iskolát, de a születések számának növekedése miatt 128 hely a várható igény, azonban csak 120 a megengedett. Szalai Katalin intézményvezető elmondta: bírják a növekedéssel járó munkát, mégis szükség lenne még két óvónőre és egy dajkára. A polgármester javasolta, vizsgálják meg az ötödik csoport indításának lehetőségét. A testület tagjai tárgyalták a vépi sportegyesület éves beszámolóját, terveit, gondjait a költségek, elsősorban a személyszállítási költségek folyamatos emelkedéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában