harminc éves barátság

2018.06.27. 09:00

Telt ház előtt kaptak vastapsot a sárvári pedagógusok Szlovéniában

A Ljubljanai Nemzeti Galériában lépett fel a Sárvári Pedagógus Női Kar. Telt ház előtt, vastapsot kapva adtak hangversenyt szlovén társkórusukkal közösen.

Pajor András

Az énekkarok harminc éve ápolnak egymással szakmai barátságot. A Moski Zbor LEK szlovén férfi kar 1988. május 1-jén találkozott először Sárváron a pedagóguskórussal, azóta jó a kapcsolatuk. Egyik évben Magyarországon, utána Szlovéniában koncerteznek közösen. A mostani ljubljanai közös hangversenynek a kórusbarátság jubileuma mellett az adott apropót, hogy a férfi kart negyven éve alapították. A két évfordulót együtt, impozáns környezetben ünnepelték jó hangulatú hangversenyen. A sárváriak magyar népdalfeldolgozásból, Kodály Zoltán és Bárdos Lajos műveiből és egyházi dalokból állították össze műsorukat. Kondora István polgármester különleges, szép oklevelet küldött a barátságjubileumra a művészeti közösségeknek. – Nagyon hosszú idő ez, ami alatt hihetetlenül intenzív maradt a kapcsolatunk, sok közös élményünk van a fellépésekről és a kirándulásokról a három évtized alatt – mondta Hallerné Horváth Márta, a kar vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában